O retragere pe ultima suta de metri la Neamt, o invalidare prin vot la Suceava, o demisie tardiva la Prahova, o schimbare de ton resemnata la Arges. Altfel spus, bursa evolutiilor de peste weekend a filialelor PD care au manifestat rezistenta in refacerea listelor cu persoanele propuse pe locuri eligibile.

La Piatra Neamt, dupa ce vineri seara conducerea organizatiei judetene a votat lista in aceeasi forma, cu Vasile Sendrea pe locul al doilea la Camera Deputatilor, ieri acesta si-a anuntat retragerea pe un loc neeligibil si propulsarea vicepresedintelui PD Neamt Marius Roghin pe locul secund.

Sendrea a explicat ca a luat aceasta hotarare dupa ce si-a „insusit“ recomandarea liderului PD Traian Basescu ca presedintii de filiale unde la alegerile locale s-au obtinut rezultate sub media celor de la nivel national sa se retraga de pe listele pentru alegerile generale.

La Suceava, conflictul a fost rezolvat din prima, plasarea presedintelui PD Suceava Eugen Uricek pe un loc eligibil fiind infirmata prin votul BPJ. Astfel, omul de afaceri din Radauti Aurel Olarean a luat locul lui Eugen Uricec, fiind al doilea pe lista Aliantei, dupa senatorul PNL Gheorghe Flutur.

In final, Uricek a pierdut si in incercarea de a se impune pe listele de deputati, in favoarea vicepresedintelui Brindusel Nichitean.

La Ploiesti, presedintele Romeo Hanganu si-a anuntat demisia, vineri, din fruntea organizatiei, acesta fiind mai demult scos din cartile pentru liste, motivand insa ca s-a retras pentru ca functia sa ar fi fost negociata cu PUR, fapt intamplat totusi acum cateva saptamani. La Pitesti, Ion Carstoiu a fost validat in continuare pe primul loc pe listele Aliantei la Senat, contrar recomandarii.

Totusi, el si-a nuantat, ieri, declaratiile conform carora Basescu i-ar fi cerut sa se retraga, afirmatii care datau de sambata. Termenul limita pentru refacerea listelor expira azi la pranz, o decizie finala pentru liste fiind asteptata marti, in urma intrunirii BPN.