Compania Pirelli va crea o companie mixta impreuna cu Continental pentru construirea unei fabrici de cord metalic pentru anvelope la Slatina, se arata intr-un comunicat al Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS).

Noua companie, Cord Romania SRL, va investi 40 milioane de euro in urmatorii trei ani, producand o cantitate anuala de 30.000 de tone de cord metalic.

In cadrul noii companii Cord Romania, care vor asigura 350 locuri de munca noi, Pirelli Pneumatici va detine 80% din actiuni, iar Continental 20%. Cord Romania va construi o noua fabrica la Slatina, situata in apropierea fabricii deja existente de cabluri si sisteme, detinuta de Pirelli in zona. Fabrica va deservi piata est-europeana, ce manifesta o tendinta ascendenta in acest domeniu.

Astfel, se preconizeaza ca pe aceasta piata exista o cerere de cord metalic aproape dubla fata de oferta existenta. Oferind expertiza companiei Pirelli pe parcursul dezvoltarii proiectului de investitii, ARIS estimeaza ca noua fabrica de cord metalic va avea un impact semnificativ asupra dezvoltarii orasului Slatina, ca sursa majora de noi locuri de munca si de noi investitii.

"Cu o activitate bine cunoscuta in peste 25 de tari, cu 80 de intreprinderi si 36.300 de angajati, Grupul Pirelli este recunoscut ca detinand unul dintre cele mai avansate sisteme de management, fiind prima firma italiana care a fost inclusa in top 50 Financial Times in ceea ce priveste stilul de conducere", precizeaza ARIS.