Loteria Nationala a lansat vineri pe piata o provocare pentru amatorii de pronosticuri: pariurile in cota fixa - PARILOTO. Jocul le ofera impatimitilor de pariuri posibilitatea sa cistige bani mizind pe competitii sportive, dar si pe alte tipuri de evenimente.

Pariorul stie de la bun inceput cistigul pe care-l va obtine si il poate incasa pe loc, dupa terminarea ultimului eveniment inscris pe bilet. La PARILOTO, o varianta simpla costa 1.000 de lei, iar suma minima pe care jucatorul o poate scoate din buzunar este 10.000 de lei.

Marele avantaj fata de celelalte case de pariuri existente pe piata romaneasca este ca la PARILOTO nu se percepe taxa de participare, astfel ca suma platita reprezinta si miza pusa in joc de participant. La Astra, Wettpunkt si Stanleybet se percepe o taxa de 15 la suta din suma pariata.

PARILOTO are trei sectiuni: Fotbal, Fotbal Plus si Special. Pentru a capta atentia pariorului, Compania Nationala “Loteria Romana” a pus la dispozitie 1.200 de agentii la nivel national in care se poate juca la PARILOTO.

Adrian Albu, director executiv pe probleme de marketing si comunicare din cadrul Loteriei, a afirmat ca, in zilele de duminica (atunci cind se desfasoara grosul etapelor de fotbal din campionatele europene), programul agentiilor se va extinde, probabil, pina la orele 16.00 sau 18.00, pentru a absorbi cit mai multi pasionati de pariuri.

Tehnologie de 25 de milioane de euro

Loteria a investit, dupa spusele lui Adrian Albu, 25 de milioane de euro in tehnologia care va face functional sistemul de pariuri. In conditiile in care pe piata exista de mai multa vreme trei mari agentii de pariuri sportive - Astra, Stanleybet si Wettpunkt -, s-a nascut intrebarea de ce PARILOTO a fost lansat abia acum.

“Aceste pariuri in cota fixa puteau aparea pe piata inca de patru-cinci ani. Loterii din foarte multe tari au lansat sistemul cu mult succes, dar au intimpinat si dificultati. Am asteptat sa se lanseze in alte tari, tocmai pentru a diminua riscurile. In concluzie, abia acum a sosit vremea sa lansam aceste pariuri in Romania”, a precizat Albu.

Cum se pariaza

La PARILOTO - Fotbal, care se anunta cel mai de succes joc de pariuri lansat de Loterie, pariorul alege din programul de joc, care se distribuie in fiecare zi de marti si vineri, codurile partidelor pe care doreste sa le joace. Pe biletul de pariu, un formular-tip care se gaseste gratuit in agentiile loto, se trec apoi cele trei cifre corespunzatoare fiecarei partide.

Prima cifra se marcheaza pe prima linie, a doua cifra pe a doua linie, iar a treia cifra pe a treia linie. Biletul de joc este compus din 15 zone dreptunghiulare, cite unul pentru fiecare meci. 15 este si numarul maxim de partide pe care se poate miza pe un singur tichet. La agentia loto, biletul completat este trecut printr-un terminal pentru a fi validat de sistemul central.

Pariorul primeste inapoi tichetul initial, precum si o chitanta pe care sint trecute codurile bifate, mizele meciurilor si cistigul maxim. In eventualitatea cistigului, jucatorul se prezinta cu aceasta chitanta la ghiseu, unde primeste pe loc suma cistigata. Suma maxima cistigata nu poate depasi doua miliarde de lei.

Cum este impartit biletul

Fiecare din cele 15 zone dreptunghiulare este compusa din mai multe categorii. Una dintre zone apartine codului. Meciurile pot fi abordate in mai multe variante: rezultat pauza, rezultat final, rezultat pauza/final, scor corect, standard si sansa dubla. Exista, de asemenea, o zona a sistemelor si zona multiplicator (unde se poate mari miza de joc pe un bilet).

“Oferim calitate, nu cantitate”

Pentru a obtine succesul scontat, Loteria s-a aliat cu un partener in domeniul pariurilor cunoscut in Europa, “Betting Company” (firma care asigura marketingul de risc al jocului si care face parte din Loteria Nationala din Grecia, INTRALOT).

Panos Poumaras, manager in cadrul firmei “Betting Company”, a explicat motivul pentru care cotele de la PARILOTO - Fotbal sint mai mici decit cele oferite de celelalte case de pariuri. “Noi incercam sa oferim in primul rind calitate, si apoi cantitate. Diversitatea pariurilor si motivarea participantilor sint cele mai importante”, a explicat Poumaras.

In viitorul apropiat, printre evenimentele pe care se va putea paria la PARILOTO ar putea fi inclusa si Divizia A la fotbal.