Liviu Luca, seful sindicalistilor de la PETROM, il infrunta pe Dan Voiculescu, patronul Antenei 1

Liviu Luca, presedintele Federatiei Sindicale Independente PETROM, este unul dintre cei mai bogati oameni din Romania. Prin firma creata impreuna cu sindicalistii, Liviu Luca detine un imperiu mediatic. Mai multe posturi de radio si televiziune: Realitatea TV, Radio Total si ziarul “Ziua” sint sustinute de Liviu Luca.

De citeva zile, acesta este atacat in fiecare seara la Antena 1, postul detinut de Dan Voiculescu. Patronul Antenei 1 este aliat politic cu PSD. Intr-un interviu acordat in exclusivitate “Evenimentului zilei”, Liviu Luca raspunde acuzatiilor si ataca la rindul sau.

Daca vi s-ar oferi posibilitatea, ati cumpara Antena 1?

Nu.

Sinteti atacat in fiecare seara la Antena 1. Le puteti inchide gura cumparind-o?

Antena 1 este un mijloc, Voiculescu este un mijloc.

Al cui?

Din punct de vedere politic, apare o unire cel putin ciudata intre un partid social-democrat, PSD, si un partid care se pretinde liberal, PUR.

Ei zic ca sint social-liberali.

Las-o dracului de aici, social-liberali. Asta numai in Romania se poate intimpla.

“Asocierea PSD-PUR este nociva”

PSD isi are bazinul electoral din zona de stinga. Un ajutor deosebit al social-democratiei il confera sindicatele. In momentul in care sint lovite sindicatele, este lovit si Partidul Social Democrat.

Va doriti asadar sa fiti sustinuti de PSD, sa nu fie o infruntare, sa nu va atace aliatul PSD-ului?

Asa ar fi normal. Eu nu am trecut pe rosu ca militianul sa-mi dea amenda. PSD ar trebui sa fie prieten cu sindicatele. PUR-ul lui Voiculescu impinge PSD-ul la o bataie cu sindicatele. E ciudat cum PUR vrea ca PSD sa piarda sprijinul sindicatelor. Premierul Nastase, aliat cu domnul Voiculescu, ar trebui sa se uite mai bine in jur cine ii sint prietenii si cine ii sint dusmanii.

Credeti ca asocierea PSD-PUR este nociva pentru PSD?

Da, foarte nociva.

PSD-ul v-a deranjat in afaceri?

Nu, la nici o licitatie la care am participat n-au fost probleme. N-a fost nici o licitatie trucata.

Domnule Luca, vad ca aveti ce aveti cu PUR si asteptati o reactie de la PSD.

As vrea sa spun ca, si in cadrul unor aliante cum este cea dintre PSD si PUR, cind aliatul devine prea obraznic, parintele incearca sa-l calmeze, sa-i mai traga cite una.

Asa ar trebui sa fie, asa ar trebui sa procedeze PSD?

Asa este in aliantele serioase. Pentru ca sa ne intrebam: Cine-i Voiculescu? Cine-i PUR? Care partid? Care PUR? Care primari, ca s-au dus dracului toti. In fiecare zi ii mai pleaca cite o grupare. Voiculescu este nimeni, in opinia mea. Voiculescu este o unealta.

“Voiculescu joaca la doua capete”

A cui unealta este Voiculescu?

Voiculescu vrea sa loveasca in sindicate pentru ca acestea au devenit de-a dreptul obraznice, independente. Am inceput sa gindim singuri pentru ca nu ne mai este foame. Cind ai din ce sa traiesti, nu mai esti obedient. Avem resurse financiare, noi reprezentam baza economica a sindicatelor. Si acum se incearca sa se loveasca exact in resursele noastre financiare.

Aici sint doua grupuri de interese, in jurul Antenei 1 si in jurul ziarului “Atac”. Antena 1 se va duce de ripa, iar celalalt nu exista.

In spatele lor cine sint?

La Antena 1, in spatele lui Dan Voiculescu, Dumnezeu stie cine il ghidoneaza, dar il ghidoneaza rau. Capul care va pica va fi al lui Voiculescu, nu va pica cel care il ghidoneaza. Iar in partea cealalta, la “Atac”, este gruparea Tender, fratii Iancu. Baietii au trecut de la injuraturile impotriva lui Dan Ioan Popescu si lui Patriciu la cele impotriva mea.

Dar ce nu le convine din ce faceti dumneavoastra?

Ce nu se intelege este ca peste un Sorin Rosca Stanescu si peste “Ziua” este foarte greu de trecut. Eu as fi mindru de mine sa spun ca l-am subordonat pe Sorin Rosca Stanescu. Dar cind as spune asa ceva, pe voi, ziaristii, v-ar umfla brusc risul si m-ati intreba cam cit am baut.

Daca Sorin Rosca Stanescu are de gind sa faca o campanie impotriva lui Iancu, Tender si a magariilor care s-au intimplat in zona aceea, ma indoiesc ca eu pot sa-l calmez. Credeti ca eu pot sa-i spun, ba, nu mai scrie. Eu sint bagat in carti pentru ca Rosca Stanescu s-a apucat sa faca o ancheta vizavi de “Carom”, “Rafo” si restul afacerilor din Moldova.

Ma ataca pentru ca sint partenerul ziarului “Ziua”.

De ce nu-l ataca direct pe Sorin Rosca Stanescu? Sa spuna orice, ca i-ar fi santajat...

Asta trebuie sa demonstreze. Pe cind la mine e mai simplu. Spuneti-mi si mie un singur om din Romania care a cistigat impotriva ziaristilor. Eu am interese in presa, de aceea ma ataca. Si cum pot sa ma razboiesc in justitie cu presa, cind am interese in presa? Ma injura la comanda. Se incearca defaimarea mea.

Voiculescu joaca la doua capete, partener cu PSD, dar ma ataca pentru ca are si o miza economica, dincolo de alianta cu PSD. El e deranjat ca exista Realitatea TV, care este canal de stiri. Voiculescu doreste sa infiinteze Antena 3. Este vorba de impartirea publicitatii. Este vorba de bani si de putere.

Una este sa fii pe un teren virgin si altceva e sa te lupti cu prapaditul de Luca, pe terenul tau.

“Investitiile in presa aduc multi bani, credeti-ma”

Aveti un imperiu de presa.

Nu e un imperiu, e un grup de presa.

De ce ati investit in mass-media?

Pentru ca este o zona libera si se poate cistiga din acea zona. Este o investitie care se recupereaza relativ usor.

Dar de ce are nevoie o federatie sindicala de un imperiu media?

Organizatia sindicala, ca sa traiasca, are nevoie de bani. Banii acestia poti sa-i primesti la coltul strazii cind stai cu mina intinsa si, in momentul cind ii primesti, trebuie sa-l asculti pe cel care iti da banii. Sau sa ai tu. Noi avem bani. Avem profit, trebuie sa-l reinvestim.

Cam citi bani va aduc investitiile in presa?

Aduc multi bani, credeti-ma. Investitiile in media sint profitabile.

V-ati scos banii pina acum?

In cinci ani vor fi profitabile si ne vom scoate banii.

De unde?

Din publicitate.

Contractul cu Prima, cu Kiss FM, cu Radio Star l-ati incheiat?

Nu.

Va fi incheiat?

Sintem in discutii cu grupul Prima.

La posturile la care deja sinteti proprietar, va amestecati in politica editoriala?

Nu, nu ma bag.

Adica vreti sa va cred ca nu i-ati dat nici un telefon lui Sorin Rosca Stanescu sa-i spuneti, baga tare, Sorine, ce, ne lasam calcati in picioare de Voiculescu?

Nu, n-am dat nici un telefon, daca Rosca Stanescu vrea sa faca o ancheta, e treaba lui, nu pot sa-l opresc. N-am dat nici la Radio Total vreun telefon sa le cer sa-l atace pe Voiculescu. Eu ce sa fac? Mi l-am pus in cap pe Voiculescu, acuma sa mi-l pun in cap pe Rosca Stanescu, pe urma pe Nistorescu si pe urma pot sa ma mut in alta tara. Chiar asa defect nu sint.

Dar la Realitatea TV a fost prezentata in detaliu activitatea lui Voiculescu, cu citeva accente rautacioase.

Realitatea TV n-a facut decit sa prezinte ce a afirmat anterior domnul Voiculescu legat de PSD si ce spune acum. O singura zi. Ati vazut continuarea vreunui atac, aveti impresia ca Realitatea TV a inceput o campanie impotriva lui Voiculescu? La Realitatea TV se dau informatii: astazi a plecat din PUR organizatia de Buzau, ieri a plecat filiala PUR din Tulcea. Nu vreau comentarii anti-Voiculescu.

Va spun eu ca Realitatea TV va supravietui, iar Antena 1 se va prapadi. La Realitatea, singurul ordin pe care l-am dat este ca tot ce scot ziaristii pe gura sa fie argumentat.

Antena 1 are o mai mare audienta decit Realitatea.

Da. Pentru putin timp. Cind se va vedea - si se vede deja - ca Antena 1 sustine pe fata PSD-ul, cind va fi un parti-pris evident, lumea va schimba televiziunea, va muta pe un alt post. Iar campania de la Antena 1 impotriva mea ma amuza.

Doar atit? S-a spus ca sinteti o capusa, ca fraieriti lumea, ca v-ati imbogatit necinstit.

Si ce sa fac? Nu vreau sa-i dau in judecata, nici nu vreau sa ma pling si sa ma dau cu curul de pamint, ca uite ce-mi fac.

“Sorin Ovidiu Vintu este consultantul meu financiar”

V-a ajutat in afaceri Sorin Ovidiu Vintu?

Sorin Ovidiu Vintu este un foarte bun prieten al meu. Dar in pat cu un elefant nu te culci. S-ar putea sa se intoarca pe partea cealalta si sa te faca extraplat.

V-a ajutat financiar, v-a dat bani?

Sorin m-a ajutat cu alte lucruri. L-am intrebat de multe ori cind aveam o problema in afaceri. A fost si este consultantul meu financiar. Din 1998, am un contract de consultanta financiara cu Sorin Ovidiu Vintu. Il platesc.

Cit ii dati pentru analizele pe care vi le face?

Si ce mai vreti sa stiti?

E adevarat ca ati jucat la FNI si ati scos banii cu putin inainte de prabusirea fondului?

Noi am depus banii in 1998 si, pe baza contractului incheiat, trebuia sa-i scot in februarie 1999. Sint foarte multi care au investit in FNI si au cistigat. Care este problema ca am cistigat? Eu trebuia sa dispar de pe fata pamintului ca am cistigat? Eu, intimplator, am mers la cistig.

Dar cum s-a intimplat aceasta potriveala, sa scoateti exact inainte de prabusire?

Asa era contractul pe care l-am incheiat cu FNI. Era un contract pe un an. Noi am scos banii in februarie, conform contractului, Fondul s-a prabusit in mai.

Liviu Luca

Data nasterii: 15 august 1953

Stare civila: casatorit, un copil

Studii: inginer, absolvent al Facultatii de Petrol si Gaze, 1984

Activitate profesionala: 1984-1990, inginer petrolist la Braila, Boldesti 1990-1993, prim-vicepresedinte al Confederatiei Sindicale Cartel Alfa din 1990 presedinte al Federatiei Sindicatelor PETROM

Pozitie actuala: presedinte FSLI PETROM presedinte UFS Atlas prim-vicepresedinte CNSLR-Fratia vicepresedinte al Federatiei Europene a Muncitorilor din Minerit, Chimie si Energie.

(Miine va fi publicata partea a doua a interviului).

Liviu Luca, seful sindicalistilor de la Petrom, vrea sa-si apere afacerile cu orice pret

Razboi in toata regula. Conflictul dintre Liviu Luca, presedintele sindicalistilor de la Petrom si seful companiei Petromservice, si Dan Voiculescu, presedintele PUR si patronul Antenei 1, da in clocot. Nici unul nu vrea sa cedeze celuilalt suprematia. In acest moment, Liviu Luca isi simte amenintata firma creata impreuna cu sindicalistii.

In partea a doua, si ultima, a interviului, pe care o publicam astazi, Liviu Luca vorbeste despre conflictul economic dintre el si Dan Voiculescu.

Va luptati pentru influenta in domeniul petrolului. Nu este asta miza - impartirea sferelor de influenta petroliere?

Trebuie sa despartim disputa politica de cea economica. V-am explicat, pe plan politic, Voiculescu este o unealta.

Pe plan politic, CNSLR-Fratia, unde sinteti prim-vicepresedinte, se pregateste sa semneze o colaborare cu PSD-ul. Dan Voiculescu este si el aliat cu PSD. Ar trebui sa fiti aliatul lui Voiculescu, nu dusmanul sau?

PUR-ul nu intelege asta, ce spuneti dumneavoastra acum.

Vreti pace cu PSD?

Da, nu vreau sa fiu atacat de un aliat al PSD-ului, pentru ca PSD-ul trebuie sa sustina sindicatele.

E adevarat ca oamenii dumneavoastra, membri de sindicat, au vrut sa faca un miting de protest in fata la Antena 1?

Au vrut sa faca in fata firmei lui Voiculescu, la Grivco.

Si de ce n-a mai avut loc mitingul?

Am fost informat ca Primaria Capitalei a retras, cu doua ore inainte de miting, autorizatia. Cred ca s-au asteptat ca oamenii mei sa nu asculte de lege, sa fiu comparat cu Miron Cozma, sa fie manipulata opnia publica impotriva noastra. Oamenii au demonstrat ca sint intregi la minte, s-au oprit la marginea Bucurestiului si s-au intors acasa. Asta a insemnat organizare si forta.

“Firma merge prea bine”

Vreti sa va rezolvati problemele personale cu Voiculescu atragind membrii de sindicat, chemindu-i sa iasa pe strada?

Dar n-au mai iesit, n-a mai fost nici un miting.

Trebuia sa fie, daca nu anula primaria mitingul.

Oamenii isi apara drepturile.

Care drepturi?

Drepturile de a putea lucra fara sa vina Voiculescu peste ei. Voiculescu este posibil sa aiba interese in petrol si nu-i convine ca exista un Luca.

Si ce vina au muncitorii ca Luca este in disputa cu Voiculescu? De ce trebuie sa fie atrasi in aceasta disputa?

Acesti oameni, care acum sint angajati in Petromservice, in 2002, pe baza acordului cu Banca Mondiala, ajungeau in somaj. Eu am infiintat Petromservice si oamenii aceia, 16.000, n-au mai fost concediati. Acesta nu este un motiv suficient de bun sa fie de partea mea?

Pina unde merge recunostinta? Va sustin nu intr-o problema sindicala, ci intr-una politica si de impartire a influentei in petrol.

E o problema strict sindicala, sa-si apere locurile de munca. Daca au lucrat bine cu mine, de ce sa vina altii sa-i preia? In 2002, ei puteau primi 2000 de miliarde plati compensatorii. Banii astia nu s-au dat fiecarui muncitor, s-au adunat si s-a format o noua societate, Petromservice. Petrom a venit in asociere cu utilajele. Din cistiguri, muncitorii si-au cumparat utilajele.

Noi am refacut instalatiile si operam impreuna cu Petrom, Petromsevice este asociat in participatiune cu Petrom, din 2002 noi facem toate lucrarile de reparatii.

Muncitorii sint captivi, va asculta, va urmeaza.

E absurd sa spuneti asa ceva. Ei cistiga, singura vina a mea este ca firma merge prea bine.

“Sa nu fie cumva spalare de bani”

Aveti documente despre Dan Voiculescu, despre activitatea lui inainte de 1989?

Da.

Sint compromitatoare?

Ce inseamna compromitatoare?

Ca arata o anumita activitate a domnului Voiculescu inainte de 1989.

Inainte de 1989 ce facea Dan Voiculescu nu era compromitator. Ce a facut inainte de 1989 a devenit compromitator dupa 1989. Cel mai compromitator este insa ce s-a intimplat in 1990, infiintarea diferitelor firme, capitaluri sociale imense. Pentru ce a facut inainte de 1989 se vor face analize la poarta Raiului, acolo se va decide daca il primeste sau nu.

Dar activitatea de acum a lui Dan Voiculescu ar trebui cercetata, daca tot a ajuns in sferele puterii. Cred ca ar trebui ca organele statului sa-l cerceteze, sa-l albeasca.

Iar va intoarceti la Voiculescu. E clar ca va sta ca un ghimpe. Vreti sa va aparati afacerile si sa nu intre nimeni peste dumneavoastra.

Nu e asta chestiunea. Daca tot e asociat la guvernare, vrem sa stim daca Voiculescu a avut toate afacerile corecte, daca a platit toate darile la bugetul statului, CAS-ul. Astea sint penale, daca nu sint platite. Si se numeste, juridic, deturnare de fonduri. Si daca e asociat la guvernare sa aflam cum si-a infiintat firmele, provenienta banilor, sa nu fie cumva spalare de bani.

Sa se verifice daca nu cumva a cumparat curent sub pretul de cost.

Daca Dan Voiculescu cere o verificare si la Petromservice?

Da, sa ceara. Sintem o companie nationala supercurata, fara nici o datorie la bugetul statului, cu furnizorii platiti la 30 de zile. Superprofitabila. La mine, la Luca, si daca nu vrei sa fii verificat, tot vine controlul.

Depinde.

Depinde la Voiculescu, nu la mine.

Cum de Petromservice are un profit asa de mare, iar Petrom si-a diminuat profitul?

Costurile s-au redus foarte mult. Consumul de combustibil s-a diminuat foarte mult.

“De ce sa ne dam la o parte?”

Antena 1 spune ca Petromservice este “o firma capusa, poate una dintre cele mai mari capuse”. Ati luat fara licitatie, prin increditare directa, toate lucrarile de intretinere si reparatii ale Petrom.

Fara lucrarile de intretinere, fara service, titeiul nu poate sa iasa. Service inseamna camioanele care transporta muncitori, marfa, retelele electrice, mecanicii care repara sondele sparte, sondorii. Fara ei nu se poate. Este aleasa, si sint maestri in dezinformare, titulatura de capusa, pentru ca asta prinde. Capusa - cea care suge singele poporului.

Dar de ce numai Petromservice sa aiba privilegiul intretinerii sondelor?

Sa presupunem ca dispare Petromservice. Va trebui sa vina altcineva. Si n-are cine sa faca aceste reparatii. Nu mai este nici o alta firma care sa acopere toata Romania. Daca dispare Petromservice, Petrom isi inchide portile. Zilnic sint mii de interventii care trebuie coordonate dintr-un singur punct.

De ce sa fie o singura firma?

Trebuie sa tii in friu activitatea la nivel national si sa faci fata costurilor. Doi: Petromservice este o intreprindere a oamenilor. In 2002, 8.500 de oameni au pus bani de la ei de acasa, au venit cu banutul lor, noi le-am impus sa nu se cumpere mai mult de 50 de milioane actiuni. Restul l-a pus PAS-ul, care este o organizatie a salariatilor - 73.000 de oameni. Avem 82.

000 de suflete care sint actionari la Petromservice. Acuzatiile ca am obtinut profit sint aberante. Ce trebuia sa facem, sa obtinem pierderi? Oamenii si-au recuperat integral suma, s-au dat si dividende.

Avind monopol pe toata activitatea de intretinere si reparatii.

Eu nu renunt la niste oameni capabili. Nu renunt la activitatea mea, chiar daca ma acuza de practici neconcurentiale. Cu cine sint eu in concurenta? Eu n-am nici un concurent.

Asta pentru ca Petrom a fost generos cu dumneavoastra in 2002?

Daca nu externalizam activitatIle si daca nu ne ajuta Petrom, aveam 16.000 de someri. Era mai bine? Spuneti dumneavoastra: ma dadeam la o parte. Cineva trebuia sa intretina utilajele. Am fost noi acel cineva. Petromservice a fost mai intii un departament in cadrul Petrom si din 2002 a devenit o societate.

Petromservice a eliminat firmele de foraj, sa fie unic stapin?

Sa va explic cu un exemplu: ajungi in aeroport si ceri sotului sau sotiei sa-ti trimita o masina, ca tu ai baut pe avion. Masina este proprietatea ta, pe sofer l-ai angajat tot tu. Cind sa te urci in masina ta, soferii de la aeroport fac scandal, ca de ce nu faci licitatie. Asa este si cu instalatiile de foraj. Acestea sint proprietatea Petrom. Petrom are instalatii. Si opereaza instalatiile.

Ce vreti, sa nu lucreze Petrom la foraje, ca sa lucreze altcineva? Noi lucram cu Petrom, care are instalatiile, iar oamenii sint ai mei. De ce sa ne dam la o parte?

“Nu sint de acord cu Dan Ioan Popescu”

Petromservice face intretinere si reparatii la rafinariile Doljchim, Oltchim, Arpechim, Suplacu de Barcau. Aveati de acolo o importanta sursa de venituri. Ministrul Dan Ioan Popescu a anuntat privatizarea Oltchim, a Doljchim. Si v-ar dori scosi de acolo.

De acolo este scandalul. Eu nu vreau sa renunt la ce este al meu. Am scos din somaj 16.000 de oameni. Si am obtinut contracte externe Petrom-ului, in primele sase luni, in valoare de 1.200 de miliarde. Si acum, gata, ministrul Popescu spune sa le externalizam. Si eu sa accept?

Nu sinteti de acord?

Nu, nu sint de acord. Nu voi tacea, n-am de gind sa-mi vind oamenii si rezist la orice fel de presiune. Atita timp cit sint atacat inseamna ca nu m-am vindut. Trebuie sa ne uitam cine vinde aceste produse de la rafinarii, cine vinde metanolul, ingrasamintele. Printre altii, si Grivco, firma lui Voiculescu, si Interagro, a lui Niculaie.

Ei vor sa ma scoata de acolo, sa ma demonizeze, sa nu mai cirii.

Dar nu poate cistiga si Luca, cu reparatiile, si Grivco, prin vinzarea produselor din rafinarii. Nu va puteti intelege?

Voiculescu nu vrea sa aiba dracul inauntru.

Aveti activitati diferite.

Cind esti inauntru, stii tot ce se intimpla. Stii ce cantitate iese, ce cantitate intra. Nu mai poti sa umfli costurile cum vrei. Nu mai poti sa diminuezi profitul si sa scoti bani negri pe alta parte.

De ce s-a alaturat ministrul Dan Ioan Popescu acestei campanii impotriva dumneavoastra, sa va scoata din rafinarii?

Eu n-am spus ca Dan Ioan Popescu a orchestrat aceasta campanie.

Dan Ioan Popescu pare sa deschida usa, sa intre Dan Voiculescu.

Eu spun doar ca se incearca slabirea miscarii sindicale.

Ce parere aveti ca Petrom va avea un proprietar strain, va incurca afacerile?

Eu sint martor la aceasta casatorie oficiata de statul roman, dintre Petrom si OMV. N-am ales eu mireasa. Eu sint martor, ce o sa spun acuma, ca mireasa este chioara, ca mirele este schiop.

“Am avut un ban de la prapaditii din PETROM”

Cit de bogat sinteti?

E o intrebare foarte buna. Daca va dau raspunsul, ce se mai creeaza in jurul meu? Pot sa ma trezesc ca-mi rapeste nevasta sau copilul. Doi: diversi tipi pot sa intre in mine cu masina si sa ma puna sa le platesc sume foarte mari.

Cum v-ati facut bogatia?

Din afaceri. Am investit, am cistigat. Am o cota parte din Petromservice. Am infiintat si o banca, Romexterra, din care am o cota parte.

Trebuia sa aveti un ban inainte, ca sa infiintati banca.

Da, aveam un ban inainte. Multa lume m-a ajutat, da, am avut un ban inainte de la prapaditii din Petrom. Am adunat o suma la inceput, noua miliarde, si am inmultit banii. Cu noua miliarde, adunati in 1997, am inceput investitiile.

La cit ati ajuns acum?

Mult. Mult.

Cit?

Mult.

Ati fi de acord sa va declarati averea, cum au facut politicienii?

Nu. Devii tinta. In al doilea rind, ca principiu nu sint de acord sa-mi declar averea. Nu este corect sa fie oameni de categoria intii si de categoria a doua. Daca toata lumea isi declara averea, n-am nimic impotriva sa o declar si eu. Nu sint de acord sa-mi declar averea pentru ca nu este corect ca numai o parte din noi sa devenim actori comici pe o scena.

Si voi sa stati in sala, sa aplaudati sau sa injurati. Sa o facem toti, sa ne declaram toti averile.

Mihaela Balea, Ovidiu Simonca

CV Liviu Luca

Data nasterii: 15 august 1953

Stare civila: casatorit, un copil

Studii: inginer, absolvent al Facultatii de Petrol si Gaze, 1984

Activitate profesionala: 1984-1990, inginer petrolist la Braila, Boldesti 1990-1993, prim-vicepresedinte al Confederatiei Sindicale Cartel Alfa din 1990 presedinte al Federatiei Sindicatelor PETROM

Pozitie actuala: presedinte FSLI PETROM presedinte UFS Atlas prim-vicepresedinte CNSLR-Fratia vicepresedinte al Federatiei Europene a Muncitorilor din Minerit, Chimie si Energie.