Un important lider sindical si consilier municipal PSD, Ioan Victor Stan, a fost audiat ieri la Parchetul General ca martor in dosarul fratilor Camataru. Motivul: prezenta sa la deja celebra nunta a lui Alexandru Barbu, zis “Pelicanu’”, la care nas a fost Nutu Camataru, nunta in timpul careia ar fi avut loc, la comanda lui Sile Camataru, tilharirea unui om de afaceri israelian.

Sindicalistul PSD ne-a declarat ca ii cunoaste de o viata pe cei doi Camatari si ca are relatii de afaceri cu acestia.

Un nume nou in dosarul Camatarilor: Ioan Victor Stan. Este vorba despre presedintele Federatiei Sindicatelor Soferilor, vicepresedinte al CNSLR-Fratia si reprezentant al PSD in Consiliul General al Municipiului Bucuresti. El a fost audiat ieri, in calitate de martor, de catre procurorii Parchetului General in dosarul Camatarilor.

“Am fost intrebat despre prezenta mea la nunta lui Alexandru Barbu, zis “Pelicanu’”. Le-am spus ca am venit la nunta in jurul orei 21.00 si am stat aproape trei ore. I-am vazut acolo si pe Aliuta, pe Adrian Minune, pe Vali Vijelie si celelalte nume care au fost pomenite in presa”, a precizat Ioan Victor Stan.

“Cu Nutu am o pasiune comuna: animalele”

Dupa cum a explicat Stan, pe cei doi Camatari ii cunoaste de o viata, ei copilarind impreuna in Ferentari. “Pe Sile Camataru il stiu din cartier si am o relatie de amicitie. Am copilarit impreuna in Ferentari. Chiar ginerele de la nunta, “Pelicanu’”, statea in coltul strazii la mine. Cu Nutu Camataru am o pasiune comuna, animalele. Am cumparat niste cai de la el.

Am o balta mica, impreuna cu doi prieteni. Avem citiva cai, vreo 200 de oi, pasari. Avem si 15-20 de pauni”, ne-a dezvaluit liderul sindical.

Ioan Victor Stan, var al concubinei lui Sile?

Biroul de presa al Parchetului General si surse juridice, citate de Mediafax, sustin ca, de fapt, liderul sindical a fost audiat si datorita relatiei de rudenie dintre el si concubina lui Sile Camataru, Mirela Petre. In aceasta postura el ar fi putut oferi informatii importante in dosarul Camatarilor.

De altfel si Biroul de presa al Parchetului General ne-a confirmat ca Mirela Petre ar fi verisoara lui Ioan Victor Stan.

“A rezultat din ancheta, dar este si un fapt de notorietate ca martorul Ioan Victor Stan este cunoscut ca fiind intr-o relatie de rudenie cu concubina lui Sile Camataru, Mirela Petre, aceasta fiind verisoara lui Ioan Victor Stan”, ne-a declarat Simona Frolu, purtator de cuvint al Parchetului General. Consilierul PSD a negat insa acest lucru, sustinind ca nu o cunoaste pe Mirela Petre.

Nunta-alibi pentru Sile Camataru

Potrivit procurorilor, in noaptea de 7 spre 8 septembrie 2003, in timp ce se desfasura nunta lui Alexandru Barbu, zis “Pelicanu’”, Sile Camataru si alti sase complici l-au jefuit pe cetateanul israelian Shaul Peleg de mai multe bunuri: bijuterii, ceas, medicamente, 13.000 de dolari, 20 milioane lei si o geanta din piele.

Tilharia de care este acuzat grupul condus de Sile Camataru s-a desfasurat in apropiere de Piata Romana, deci in centrul Capitalei, iar restaurantul Calipso, unde a avut loc nunta, se afla in complexul studentesc Agronomie, la o distanta relativ mare de “locul faptei”.

Pe parcursul cercetarii penale, Sile a sustinut ca in momentul jefuirii lui Peleg se afla la nunta amicului sau, “Pelicanu’”.

Ionel Stoica, Christian Levant