Rudele unuia dintre pacientii decedati din cauza meningitei cu piocianic, care a fost internat in Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitala au facut reclamatii la Ministerul Sanatatii, atat pe fax, cat si la telefon. Familia respectiva se arata revoltata de faptul ca "spitalul ii face vinovati pe pacienti ca aveau imunitate scazuta si proveneau dintr-un mediu sarac".

Conform reclamatiilor, in zilele petrecute de bolnav in spital, familia sustine ca a cheltuit peste sapte milioane de lei pentru micile atentii oferite infirmierelor, asistentelor si medicilor. "Statea de doua zile si nimeni nu s-a uitat la noi pana nu am scos bani ca sa le dau asistentelor. Am scos din buzunar 30.000 de lei si nu erau multumite.

Asistenta mi-a zis: "Ce, va bateti joc de mine?" Apoi am scos 50.000 de lei pentru o perfuzie si 20.000 de lei pentru o injectie. Am adunat de la toate neamurile sapte milioane de lei din banca. Lenjeria si grupurile sanitare erau foarte murdare. Cearsafurile cu pete de sange erau mutate de pe un pat pe altul, iar un morman de lenjerie era aruncat intr-un colt, in baie", se arata in reclamatie.

Ministerul Sanatatii a refuzat sa comenteze aceste afirmatii, dar specialistii care se ocupa de ancheta de la Spitalul "Bagdasar-Arseni" ne-au confirmat ca au fost prelevate probe si se asteapta rezultatul analizelor de laborator.

De asemenea, membri ai comisiei ne-au spus ca, in decursul timpului, s-au raportat mai multe situatii in care au fost identificati germeni multirezistenti (klebsiella si piocianic) la pacienti tratati la Spitalul "Bagdasar-Arseni".