Aripa PSD Nastase lucreaza intens, zilele acestea, la debarcarea din fruntea listelor a vicepresedintelui Doru Ioan Taracila, propunandu-si ca in maxim 48 de ore sa incheie cu dominatia acestuia in Calarasi.

In acest scop se asteapta sosirea unui sondaj efectuat in judetul unde candideaza Taracila, pentru a se testa popularitatea acestuia si impactul electoral al mentinerii sau scoaterii sale de pe liste. „Vom analiza situatia lui Taracila cu bune si rele. Trebuie sa tinem cont ca a facut lucruri bune si in Senat, dar trebuie sa analizam si aspectele negative ale comportamentului sau.

Vom face si o analiza asupra alegerilor preliminare din judetul Calarasi. Nu putem sa ii reprosam pur si simplu ca a avut rezultate foarte proaste la locale. E adevarat ca nu au fost excelente, dar nu au fost nici cele mai proaste, tocmai de asta nu am putut sa il eliminam definitiv inca de atunci“, ne-a relatat un reprezentant al conducerii PSD stadiul debarcarii lui Taracila.

Nastase a decretat discretie totala asupra acestei operatiuni, permitand doar acreditarea ideii ca solicitarea ca Taracila sa fie scos de pe liste apartine PUR. PSD nu il scoate insa pe Taracila pentru ca vrea PUR. Liderii partidului au aratat ca nu sunt dispusi sa dea curs orgoliilor locale ale acestora.

Incapatanarea lui Cozmanca de a nu se debarasa de Ion Vasile pe care il protejeaza a dus la pierderea organizatiei PUR Buzau, care a solicitat scoaterea baronului local de pe liste.

Pana sa fie scos si Taracila din carti, Consiliul de Integritate Morala a PSD a eliberat 13 pozitii din listele PSD, dintre care 9 eligibile si 4 neeligibile. Pe unele vor fi plasati umanisti, pe altele vor fi urcati reprezentanti ai PSD aflati in gratiile centrului si care nu au reusit in preliminare sa obtina un loc sigur.

Tuturor li s-a dat sansa sa se retraga „onorabil“, insa doar urmatorii au renuntat: Ion Dumitrache, locul 6 la Camera in Constanta; in locul sau va intra un umanist. Marin Constantin, locul 3 la Camera in Prahova; in locul sau va veni Dorina Mihailescu, care isi va ceda locul pseudoeligibil unui reprezentant PUR.

Marian Maroiu si Tudorel Tone, locul 2 si respectiv 3 la Camera in Giurgiu. Pe unul din locuri va intra un umanist. S-a mai retras si deputatul Iulian Aocu, din Neamt, insa acesta se afla pe un loc neeligibil. De asemenea, Ilie Mustacila, locul 2 la Camera in Caras-Severin, un baron suspendat cu cateva luni in urma, a fost convins sa se retraga, fiind compensat cu functia de subprefect.

Acesta ii va lasa locul lui Dan Mihalache, unul dintre consilierii lui Nastase.

Pentru Aristide Roibu, care ocupa un loc nesigur la Vaslui, a fost eliberat de pe locul 1 Ioan Ciupilian. Ca si acesta, au fost scosi de pe liste Nelu Badea (locul 1 la Senat in Ialomita), Eugen Valceanu (locul 2 la Camera in Gorj) si Marian Schutz (locul 2 la Senat in Dolj). In locul acestora vor fi plasati umanisti.

Au mai fost scosi 2 candidati de pe locuri neeligibile: Dragos Ranca (Iasi) si Maria Ciuciureanu (Prahova). De asemenea, pentru preferata lui Dan Nica, Alexandrina Hartan, a fost eliberat locul 4 la Camera in Galati, detinut de Dorin Meran. In zilele urmatoare se va mai opera o transa de excluderi de pe liste.