Presedintele CNA Ralu Filip a declarat, ieri, ca are o problema personala si una de echipa fata de o posibila candidatura a lui Octavian Andronic pentru locul ramas vacant in Consiliul National al Audiovizualului. "Eu personal am o problema aici, pentru ca Octavian Andronic a pus pe site-ul agentiei sale de presa AMOS News un lucru ingrozitor despre mine, neadevarat.

A scris acolo ca sunt cercetat pentru luare de mita. Imi vine foarte greu sa imi dau seama cum voi putea colabora cu un astfel de om", a precizat Ralu Filip. El a spus ca nici colegii sai din CNA "nu sunt foarte fericiti" de aceasta posibilitate.

El considera ca acela care face numirea pentru ocuparea locului ramas vacant in CNA trebuie sa propuna pe cineva cu care "sa se poata lucra, cu care sa se poata face echipa, nu pe cineva care sa fractureze".

Vorbind la modul general despre toti cei care trimit persoane in institutii, Ralu Filip considera ca aceste institutii nu mai trebuie privite ca "sinecuri", dupa principiul "sa ne asiguram prietenii, cunostintele, cu un viitor".

El a explicat ca institutiile, din care face parte si CNA, "functioneaza de bine de rau, incep sa aiba o imagine si este normal sa fie trimisi oameni care sa intre in acest format, nu oameni din alta poveste".