Cererile-tip pentru acordarea subventiei pentru facilitatile in caz de neplata a facturii telefonice vor fi trimise de ROMTELECOM fiecarui client al sau impreuna cu factura telefonica a lunii octombrie, a comunicat compania.

Persoanele care se incadreaza in conditiile impuse trebuie sa trimita cererea completata, prin scrisoare recomandata, pe adresa Directiei de Telecomunicatii judetene pana la data de 1 noiembrie 2004.

ROMTELECOM mai precizeaza ca va analiza cererile si va decide in termen de 15 zile de la primire asupra admiterii sau respingerii acestora. Necompletarea datelor de identificare a tuturor membrilor familiei, precum si depasirea plafonului de 2.460.000 lei venit mediu net pe membru de familie vor atrage dupa sine respingerea cererii. Acest lucru va fi comunicat titularului de contract.

La stabilirea venitului net mediu lunar pe membru de familie se iau in considerare toate veniturile realizate de membrii familiei in luna anterioara depunerii cererii, inclusiv cele care provin din indemnizatia de somaj, creante legale etc.

Daca familia are in proprietate terenuri, cladiri, spatii locative ori alte bunuri, se iau in considerare si arenda sau chiriile. Subventia se acorda de catre ROMTELECOM o singura data pentru toata perioada de desemnare (14.09.2004-31.12.2004), in prima factura emisa dupa comunicarea de catre ANRC a cuantumului subventiei individuale.