Guvernul a autorizat Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) sa contracteze un credit furnizor in valoare de maxim 30 milioane euro pentru finantarea lucrarilor de fluidizare a traficului pe soseaua care leaga aeroportul Baneasa de pasajul rutier Otopeni.

Potrivit informatiilor furnizate, marti, de reprezentantii Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), contractul privind atribuirea lucrarilor de modernizare a tronsonului DN1 nu a fost inca incheiat.

"Au fost primite doua oferte, din partea unor companii straine, care sint analizate de comisia de specialitate, rezultatul urmind sa fie stabilit in perioada imediat urmatoare", au spus sursele citate.

Guvernul a autorizat MTCT, printr-o hotarire aprobata recent, sa transmita o scrisoare de confort furnizorului de lucrari prin care sa confirme angajamentul institutiei si al Ministerului Finantelor Publice privind onorarea la termen a obligatiilor financiare asumate de CNADNR.

Rambursarea imprumutului si plata dobinzilor vor fi efectuate din surse proprii ale CNADNR si, in completare, de la bugetul de stat, prin bugetele anuale ale MTCT.

Proiectul privind fluidizarea traficului pe tronsonul in lungime de 4,4 kilometri va viza largirea soselei de la patru la sase benzi si, intr-o etapa ulterioara, construirea unor pasaje supraterane care sa descongestioneze traficul aglomerat in special in zilele de la sfirsitul saptaminii.