Conflictele politice se ascut. Vine iarna. Vine Noiembrie. Electoral. Scadenta pentru unii. Renasterea pentru altii. Care au mai fost. Unii dintre ei, chiar acolo, la putere. E motivul de care se agata azi, Puterea de azi.

Oamenii de baza ai CDR erau altii. Unii dintre ei se afla, culmea, la PUR+PSD. Celebritati „de trista amintire“. Remes. Dudu. Spineanu. Lipseste eminenta madam Zoe, coana Joitica Petre, cea care l-a sfatuit pe Constantinescu cum sa NU conduca Tara, cum sa semneze tratatul cu prietena si vecina Ucraina, numai finessuri. Plus ce o mai fi in teritoriu.

Apoi, si unii dintre ei, puteristii, multi chiar, au facut parte din Guvernul Stolojan, criticat acum. Cu obida. De pilda minstru de Externe era un anume Adrian Nastase, mai era Dan Mircea Popescu.

E o debandada mediatica de ma rad de tot pe mine de ras, neica.

Sa nu credeti ca fac politica, eu comentez ce am vazut la tv zilele astea. Auzi, taranistul cu pedigree Ulm Spineanu pe baricada luptei de clasa cu „odiosul pesedist“ Adrian Nastase; Dudu Ionescu cu Michi Spaga la brat; Remes pupandu-se bot in bot nu cu Gheorghe Florea de la Bragadiru, ci cu Misu Negritoiu. Ce spectacol! Mai ca-mi vine sa aplaud.

In orice caz am vazut conferinta aia cu Geoana + doi puristi injurand tot si uitand ca el era ambasador pe vremea CDR, ii reprezenta pe cei ce-i injura acum.

Geoana e un tip cunoscut insa. Dar pe langa el era o doamna dodoloata, cu figura de activista PCR ridicata (ce cuvant polivalent!) din productie si un domn micut, tacut si modest. Modest si tacut.

Astia, anonimii astia din partidul PUR-social-liberal-democrat-legionar-comunist-conservator-crestin-TVAntenaUnu, care l-au prins de turul oportunismului pe activistul-de-profesie Alin Ciocarlie, prin vecinatatea cu PSD vor deveni celebri.

Veti vedea voi, dom’ Nastase si don’ Geoana, ce cantitate de insecticid veti consuma sa va debarasati de ei. Ma umfla rasul, ca sa repet altfel sintagma din titlu.

Monitorul de gafe. M-am cam calat iar pe PRO TV Fotbal. Mironica este in progres. Cand spune „cu Real Madrid“ de pilda, a inceput sa faca pauza de respiratie, sa bage virgula. Dar tot le mai scapa.

Dar, dragule, poti sa spui „meciul cu echipa Real ca sa scapi de „CUReal“. Sau meciul in contra Realului. E valabil si pentru CURapid, cuRomania, cuRednic. Baga ceva la mijloc!

Tavi Pescaru a avut clipe grele cu Liverpool. Dar s-a descurcat de minune. Stie respiratia. O semi-gafa haioasa, involuntara desigur, tot a facut: aia cu „stalpul DREPT al portii lui Dudek“, care nu o bate pe celebra si batrana expresie „poarta din dreapa barei lui Lung“. Si, Tavi, mai las-o cu „de putin“.

Tot la PRO TV, o reclama-caricatura animata la Red Bull. Unde se spune ca „lipseste pofta de joc si… xx“, inca ceva, nu am auzit bine. Deci doua. „Lipsesc“ se spune.

La TVR 1, Dana Razboiu ma surprinde neplacut cand graieste asa: „Alianta spune ca programul LOR este...“. „Programul ei“, stimata doamna. Ca este EA, Alianta. La PSD cum ii spuneti, „ei“ sau „dansii“?

P.S. A murit marele poet Geo Dumitrescu, cel care m-a descoperit si lansat in poezie. L-am vazut de doua ori in viata, in 1974 si atat. La telefon am vorbit de mii de ori, dar in ultimii doi ani locuiam la 500 de metri distanta.

Ii plang disparitia si deplang faptul ca nu l-am mai putut vedea atata vreme. Si nici nu o sa-l mai vad vreodata.

Sarut mana, Poete!