Uniunea Nationala PSD+PUR a aratat ieri, intr-un comunicat remis redactiei, ca va accepta invitatia lui Traian Basescu la o confruntare televizata, cu conditia ca Alianta PNL-PD sa isi prezinte anterior programul de guvernare si candidatul la functia de premier.

In acest caz, reprezentantul PSD Dan Nica va participa la dezbatere ca sef de campanie al formatiunii social-democrate. Sursa precizeaza ca Uniunea a publicat deja pe Internet programul de guvernare si si-a anuntat candidatul la postul de premier, spre deosebire de reprezentantii Aliantei D.A..

"Cand veti clarifica aceste aspecte, vom participa la orice dezbatere televizata. Cu Adrian Nastase in confruntare cu Theodor Stolojan, din postura de candidati la Presedintie. Cu Mircea Geoana in confruntare cu cel pe care il veti nominaliza pentru postul de premier.

Cu Dan Nica in confruntare cu Traian Basescu, din pozitia de sefi de campanie", se arata in comunicat. PSD+PUR ii mai sugereaza lui Basescu, in calitate de sef de campanie al Aliantei PNL-PD, sa manifeste "o minima decenta" fata de premierul Adrian Nastase, cel care a realizat "dezvoltarea Romaniei" si sa verifice mai intai rezultatele propriei guvernari "inainte de a da lectii altora".