Cernat, salvatorul Kievului

Internationalul roman Florin Cernat a marcat doua goluri in poarta lui Bayer Leverkusen, formatie care a umilit cu doua saptamani in urma pe Real Madrid. Dupa doua goluri marcate de brazilianul Diogo Rincon, care a dus scorul la 2-2, Cernat a marcat o "dubla" care a adus cea de-a doua victorie a ucrainenilor in Liga Campionilor.

In minutul 74, la doar trei minute dupa ce a fost introdus in teren, Cernat a intrat in viteza in careu si a sutat la coltul lung, invingandu-l pe portarul german Butt. In minutele de prelungire ale partidei, mijlocasul roman a lovit din nou, cand a impins din alunecare mingea in plasa. In acest fel, fostul dinamovist devine primul roman care da doua goluri intr-un meci din Liga Campionilor.

"Bayer a avut victoria in mana timp de 52 de secunde", a titrat cotidianul german "Bild", referindu-se la scurta perioada in care "aspirinele" au condus pe tabela de marcaj.

Madrilenii au redevenit "galactici"

Real Madrid a invins cu 4-2 pe AS Roma, dupa ce italienii conduceau in minutul 21, cu 2-0. Meciul a inceput cum nu se poate mai rau pentru gazde, De Rossi (3) si Cassano (21), dand impresia ca pot administra o noua corectie "galacticilor" dupa esecul cu 0-3 de la Leverkusen. Realul s-a trezit din pumni si, pana la pauza, a reusit sa reduca diferenta prin reusita de exceptie a lui Raul.

In cea de-a doua repriza, madrilenii au redevenit "galactici", inscriind gol dupa gol prin Figo, din penalti (53), Raul (72) si Roberto Carlos (79). Presa iberica s-a intrecut in a lauda prestatia madrilenilor care au depasit perioada de criza din acest inceput de sezon. "Victoria cu inima - Madridul a remontat diferenta de doua goluri in fata Romei.

Ce reactie fabuloasa! Raul si Figo au fost eroii partidei", a scris cotidianul "AS", in timp ce "Marca" a titrat: "Real Madrid s-a intors la serile magice".

Lobont, patru goluri incasate de la Bayern MUnchen

Bayern MUnchen a invins cu 4-0 pe Ajax Amsterdam intr-o partida in care atacantul olandez al bavarezilor, Roy Makaay a inscris de trei ori. Seara neagra a portarului roman Bogdan Lobont, titular marti seara, a inceput in minutul 28, cand Makaay l-a invins cu un sut imparabil de la 20 de metri.

Olandezul a reusi dubla in minutul 44, iar sapte minute mai tarziu, Makaay l-a pacalit pe Lobont care a fost nevoit sa-l faulteze in careu. Internationalul olandez a inscris a treia oara, din penalti, incheindu-si reprezentatia cu o pasa decisiva la golul patru, marcat de Ze Roberto in minutul 55. "Makaay magic" a scris cotidianul german "Bild".

"Olandezul a inscris de trei ori impotriva compatriotilor sai si are zece goluri in zece meciuri din Liga Campionilor - perfect", continua sursa citata.

Wayne Rooney, "hattrick" la debutul sau la Manchester

Noul copil-minune al fotbalului englez, Wayne Rooney, a avut un debut de senzatie la Manchester United, inscriind de trei ori consecutiv in poarta lui Fenerbahce, intr-o partida castigata de "diavoli" cu 6-2.

Fotbalistul pentru care clubul din Manchester a platit aproape 40 de milioane de euro, a jucat pentru prima oara pentru "diavoli", dupa ce a absentat o luna de pe teren, din cauza unei accidentari.

Rooney l-a invins pe portarul turc Rustu de trei ori in mai putin de 40 de minute, impresionandu-l profund pana si pe sobrul Alex Ferguson.

"Performanta lui Rooney este magnifica. Oricine poate vedea ce potential are acest baiat. Nu cred ca am mai vazut vreodata un asemenea debut".

In celalalt meci din grupa D, Olympique Lyon s-a impus cu 2-0 pe terenul lui Sparta Praga. Intr-un alt meci al serii, Juventus a invins cu scorul de 1-0 pe Maccabi Tel Aviv, prin golul reusit de Camoranesi in minutul 37.

In grupa A, AS Monaco a invins cu 2-0 pe spaniolii de la Deportivo La Coruna, in timp ce Olimpiakos s-a impus cu 2-0 in fata englezilor de la FC Liverpool.

Cernat, laudat de presa internationala

Presa internationala a laudat evolutia jucatorului Florin Cernat, care a marcat doua goluri pentru Dinamo Kiev in partida cu Bayer Leverkusen, scor 4-2, disputata, marti seara, in grupa B a Ligii Campionilor. "Dinamo Kiev devine lider datorita lui Rincon si Cernat", scrie "Marca".

"Brazilianul Diogo Rincon si romanul Florin Cernat, ambii cu doua goluri, au transformat echipa Dinamo Kiev in liderul unei grupe in care se mai afla Real Madrid si AS Roma. Dinamo a castigat, cu scorul de 4-2, meciul cu Bayer Leverkusen, care conducea la un moment dat cu scorul de 2-1.

Dupa golul egalizator al lui Rincon a intrat pe teren Cernat, care a marcat doua goluri, transformand Dinamo Kiev in lider solitar", noteaza "Marca". "Cernat incheie o noapte grandioasa pentru Dinamo Kiev", scrie "AS". "Ucrainenii au fost superiori unei echipe care nu a mai reusit prestatia buna din meciul cu Real Madrid.

La scorul de 2-1 pentru Leverkusen, pe Olimpiski s-a instaurat teama. Trecusera doar cateva minute si vizitatorii au primit o lovitura de moral prin golul lui Rincon. Apoi, jocul lor a fost atat de slab, invers proportional cu fotbalul prestat de ucraineni. Cernat, care a venit de pe banca de rezerve, a prestat un joc spectaculos si a marcat doua goluri.

El are cele mai multe sanse sa-l inlocuiasca pe Verpakovskis in meciul cu Real Madrid, din urmatoarea etapa", noteaza "As". Agentia "Sporting Life" crede ca antrenorul echipei Dinamo Kiev, Joszef Sabo, a dat dovada de inspiratie atunci cand l-a introdus in teren pe Cernat.

"La doar cinci minute dupa ce a intrat pe teren, Cernat a gasit drumul spre poarta, inscriind al treilea gol pentru Dinamo. Romanul a mai marcat inca o data, de data aceasta decisiv, in minutul 87, iar Dinamo a castigat cu scorul de 4-2", mentioneaza sursa citata.

Golurile lui Rooney au costat agentiile de pariuri 1,5 milioane de euro

Cele trei goluri marcate de atacantul Wayne Rooney in partida pe care echipa sa, Manchester United, a castigat-o, cu scorul de 6-2, in fata formatiei turce Fenerbahce, au costat agentiile de pariuri aproximativ 1,5 milioane de euro, informeaza "The Sun". Un microbist a castigat 37.000 de euro dupa ce a pariat 1.500 de euro, la o cota de 25-1, pe faptul ca Rooney va marca de trei ori.

Altul a mizat 735 de euro si a obtinut 15.000 de euro. Mii de suporteri au pariat ca fotbalistul in varsta de 18 ani va marca de trei ori in partida disputata in Liga Campionilor. Rooney a inscris in minutele 17, 28 si 54. Dupa meciul Manchester United - Fenerbahce, cota lui Wayne Rooney de a deveni golgheterul Ligii Campionilor a cazut de la 50-1 la 4-1.

marti miercuri

Olympiacos 1-0 Liverpool CSKA Moskva 2-0 PSG

Monaco 2-0 Deportivo Chelsea 3-1 Porto

Dynamo Kyiv 4-2 Leverkusen PSV 1-0 Panathinaikos

Real Madrid 4-2 Roma Rosenborg 1-1 Arsenal

Bayern 4-0 Ajax Barcelona 3-0 Shakhtar

Juventus 1-0 M. Tel-Aviv Milan 3-1 Celtic

Man. United 6-2 Fenerbahçe Bremen 2-1 Valencia

Sparta 1-2 Lyon Anderlecht 1-3 Internazionale