Revista poloneza Wprost, editata sub autoritatea prestigioasei Business Week, a anuntat ca in editia sa din aceasta saptamina da publicitatii lista celor mai bogati 50 de oameni din Europa centrala si de est, relateaza agentia “Rusia la zi”.

Dupa mult timp, s-a oficializat schimbarea la virf: Roman Abramovici i-a luat locul lui Mihail Hodorkovski, fostul patron de la Iukos, care a cazut pe locul 8, cu “numai” 3,1 miliarde dolari.

Proprietar al clubului de fotbal Chelsea Londra, Abramovici, a carui avere este estimata de expertii publicatiei la 11,5 miliarde dolari, conduce detasat in topul in care magnatii rusi detin suprematia. Potrivit sursei citate, nu mai putin de 29 de intreprinzatori din aceasta tara se afla intre primii 50 de magnati din fostul lagar comunist.

Pe locul al doilea in privinta numarului de mari bogatasi se claseaza, la egalitate, Ucraina si Romania, cu cite cinci reprezentanti in top. Prezenta romaneasca a ramas constanta. Si in luna august 2003, pe lista figurau tot cinci nume, nici unul in top 10.

Cel mai bogat roman era considerat Iosif Constantin Dragan (atunci, pe locul 21), urmat de Ion Tiriac (35), Ioan si Viorel Micula (42), George Paunescu (46) si Sorin Ovidiu Vintu (49).