Sarbatoarea Filmului Francez revine la Bucuresti cu o selectie impresionanta de peste 50 de filme, care urmeaza a fi prezentate publicului in perioada 8 – 17 octombrie.. Cele mai apreciate filme vor fi proiectate in cinci sali de cinema: Cinema Elvira Popescu, Scala, Hollywood Multiplex, Union, Studio.

Filmul francez s-a bucurat intotdeauna de o apreciere deosebita din partea publicului roman, de aici dorinta organizatorilor de a face cunoscut dinamismul cinematografiei franceze, de a atrage publicul larg precum si sectorul profesionist catre filmul francez contemporan.

Editia din acest an a Sarbatorii imparte filmele prezentate in trei categorii : Filme recente, Retrospectiva Bresson si Cicluri documentare Rithy Panh si Nicolas Philibert.

Selectia filmelor a avut in vedere punerea in valoare a diversitatii si a dinamismului creatiei cinematografice franceze. O pondere importanta o are cinematograful popular de calitate, a carui traditie este extrem de vie in Franta.

Vor fi prezentate filme cu mare succes de public, ca Les Choristes, alaturi de altele foarte bine primite de critica (Travail d’Arabe, Vodka Lemon, Il est plus facile pour un chameau…, Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran).

Actori celebri : Daniel Auteuil, Omar Sharif, Gérard Lanvin, Sergi Lopez, Albert Dupontel, Sylvie Testud, Laetitia Casta, Jean Rochefort, Nathalie Baye, Jean-Pierre Bacri, Isabelle Huppert si regizori celebri: Manuel Poirier, Patrice Leconte, Damien Odoul, Tony Gatlif, François Dupeyron, Jean-Luc Godard, Bruno Dumont vor readuce filmul francez in prim plan la Bucuresti.

Publicul va avea acces la informatii si program prin intermediul Institutului Francez (Bd. Dacia, nr. 77, www.culture-france.ro ) si accesand site-ul www.orange.ro

Promovarea va fi realizata si printr-un supliment inclus in B 24 Fun, prin anunturile difuzate de National TV, N 24, Europa FM, Delta RFI, prin bannere si afise.

Traditia tichetului gratuit de intrare se pastreza si in 2004. La aceasta editie accesul gratuit la un film se prelungeste si in timpul saptamanii. Astfel, pentru un bilet cumparat in timpul weekendului, va fi oferit accesul gratuit la un alt film din cadrul Festivalului.

Acest tichet gratuit poate fi folosit in orice zi din perioada de desfasurare a festivalului, la orice film prezentat si la oricare din cinematografele participante.