Unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din Craiova a fost retinut, ieri dimineata, de forte ale Jandarmeriei din Capitala si de procurori ai Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, care au descins in locuinta afaceristului, cunoscuta prin oras drept „Micul Luvru“, precizeaza RomNET.

Casa lui Genica Boerica a fost scotocita centimetru cu centimetru, pentru ca, apoi, omul de afaceri sa paraseasca zona flancat de „mascati“ si incatusat. Au urmat, imediat, descinderi in mai multe locuinte din Craiova ce apartin lui Genica Boerica sau directorilor de la firmele sale.

Nimeni nu a facut o declaratie oficiala, in vreme ce autoritatile doljene nu aveau habar de ceea ce se petrecea. Nici macar purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, magistratul Simona Frolu, nu a putut oferi prea multe amanunte.

„Este vorba despre o actiune a Sectiei de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog din cadrul Parchetului. Au fost efectuate cateva perchezitii, iar domnul Boerica este condus la Bucuresti, pentru audieri. Este vorba despre o operatiune secreta, astfel ca, momentan, nu putem oferi amanunte“, a precizat magistratul Simona Frolu.

Surse din cadrul oamenilor de afaceri din Banie precizeaza ca tot ceea ce inseamna returnari ilegale de TVA pe numele unor cetatenilor arabi (in general fictive) reprezinta, de fapt, afaceri necurate ale lui Genica Boerica.

De altfel, Boerica a fost trimis in judecata, in vara acestui an, pentru complicitate la evaziune fiscala, intr-un dosar ce are ca actori principali irakieni cu identitati inchipuite. Afacerea era simpla: firme-fantoma (mai exact 34), infiintate sub identitatea a diversi irakieni, care nu plateau niciodata obligatii catre stat.

Anchetatorii sustin ca statul a fost pagubit cu 166 de miliarde de lei de Boerica.