Fiul generalului in rezerva Nicolae Nitu, fostul sef al Politiei Capitalei, care a devenit celebru sub numele „Tata Nitu“, a fost audiat, ieri, de procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) in dosarul fratilor Camataru, in calitate de martor.

Potrivit Biroului de presa al PICCJ, Marian Constantin Nitu a fost identificat pe o caseta pe care fusese inregistrata nunta lui Alexandru Barbu, zis Pelicanu, in noaptea de 7 spre 8 septembrie 2003, cand a avut loc jaful asupra omului de afaceri israelian Shaul Peleg.

Aceeasi sursa a precizat ca procurorii il audiaza pe Marian Nitu pentru a vedea care sunt legaturile sale cu membrii clanului Camataru si pentru a vedea daca exista vreo implicare a fiului fostului sef al Politiei Capitalei in faptele pe care sunt acuzati ca le-ar fi savarsit membrii clanului Camataru.

Tot ieri, au fost adusi la sediul Parchetului Sile Camataru si Silviu Dudita, zis „Fluturica“.

In legatura cu prezenta lui Sile Camataru la nunta din noaptea de 7 spre 8 septembrie, au mai fost audiati fotbalistul rapidist Marian Aliuta, interpretii Adrian Minune si Vali Vijelie, mirele - Alexandru Barbu si liderul sindical Ioan Victor Stan.

In acest caz, Valentin Rusu (cunoscut sub numele Vali Vijelie) si Alexandru Barbu (zis „Pelicanu“) sunt acuzati de marturie mincinoasa, pentru ca ar fi sustinut un alibi fals pentru Sile Camataru.

Procurorii sustin ca, in acea noapte, un grup organizat condus de Sile Camataru l-a jefuit pe Shaul Peleg de mai multe bunuri (bijuterii, ceas, medicamente, 13.000 de dolari, 20 de milioane de lei si o geanta de piele de culoare maro cu ustensile speciale pentru determinarea calitatii pietrelor pretioase).