Scandalul sexual care zguduie Inspectoratul de Politie al Judetului Cluj ia amploare. Surse judiciare sustin ca, pe linga cei trei politisti anchetati pentru savirsirea infractiunii de act sexual cu un minor, sint verificati mai multi oameni de afaceri, chiar si un doctor. Este vorba despre medicul ginecolog Chkess Maher, care a fost arestat acum doi ani pentru evaziune fiscala.

Politistul care a recunoscut acuzatiile mai are un dosar pe numele lui sub acuzatia de cercetare abuziva. Acum patru ani, in timpul unei anchete, el a aruncat un tinar dintr-o masina de politie care se afla in mers. Dosarul si-a pierdut insa urma.

Doua dintre fetele care sustin ca au intretinut relatii sexuale cu politistii, Loredana P. si Adelina M., nu au implinit inca nici macar 14 ani. Acest lucru insa nu a fost o problema pentru cei patru oameni ai legii care le-au abuzat sexual. Procurorii sustin ca la inceput minorele l-au indicat pe inspectorul-principal Ioan Imre, care de altfel a si recunoscut acuzatiile.

Pina la aceasta ora, doar numele a inca doi dintre politistii acuzati au fost facute publice, si asta neoficial. Este vorba despre agentul-sef Ioan Costin si agentul-sef Victor Botos. Procurorii spun ca ei au fost depistati dupa interceptarea telefoanelor primite de proxenetul Alexandru Bucur, patronul fetelor. “Politistii si Bucur vorbeau unde sa se intilneasca sa mai bea ceva.

De regula, la asa-zisele petreceri participau si fetele din reteaua de prostitutie patronata de Bucur. Dupa ce atmosfera se incalzea, fiecare politist isi alegea partenera si incepea distractia”, ne-a povestit un ofiter de politie care s-a ocupat in mod direct de acest caz.

Pentru politie, sex pe gratis

Acelasi anchetator relateaza ca intilnirile amoroase dintre oamenii legii si prostituate aveau loc de obicei intr-o garsoniera confort III, proprietatea lui Bucur. Procurorii ne-au mai spus ca pretul pentru un raport sexual cu aceste fete era un milion de lei, bani care se impartieau intre prostituata si proxenet, dar serviciile prestate pentru politisti erau gratuite.

Cei trei politisti acuzati nu au putut fi contactati pentru ca de la inceputul acestei saptamini si-au luat concediu de odihna. In cursul zilei de ieri, o comisie de la Inspectoratul General al Politiei Romane a venit la Cluj pentru a investiga cazul.

Acuzat de cercetare abuziva

Nici inspectorul-principal Ioan Imre si nici agentul-sef Victor Botos nu sint la primul dosar. Ioan Imre a fost acuzat in anul 2000 ca in timpul unei anchete l-a aruncat din masina politiei pe Ovidiu Lapazan, un tinar din comuna clujeana Floresti. El a fost in atentia Parchetului Militar pentru cercetare abuziva. In cele din urma, dosarul a fost declinat Parchetului civil unde i s-a pierdut urma.

Intrebat ce masuri a luat impotriva celor acuzati, seful IPJ Cluj, chestorul Pop Teodor Puscas, ne-a spus doar ca Ioan Imre a fost sanctionat disciplinar cu aminare la avansarea in grad.

Noi suspecti in acest caz

Aceleasi surse judiciare au mai precizat ca in afara politistilor mai sint verificati si citiva oameni de afaceri din Cluj si medicul ginecolog Chkess Maher. Acesta a fost arestat in urma cu aproximativ doi ani pentru savirsirea infractiunii de evaziune fiscala, fiind acuzat ca nu a platit accize pentru cantitati importante de combustibil de tip M si P.