In ciuda disparitiei liderului spiritual, miscarea se dezvolta, unul dintre adeptii relativ proaspat racolati fiind, surpriza, mama Madalinei Dumitru, tanara despre care se spune ca este amanta lui guru Gregorian Bivolaru. Fugita de jumatate de an, Madalina a fost exmatriculata de la liceu.

"Mama a trecut la ei!"

In ciuda disparitiei liderului spiritual, miscarea se dezvolta, unul dintre adeptii relativ proaspat racolati fiind, surpriza, mama Madalinei Dumitru, tanara despre care se spune ca este amanta lui guru Gregorian Bivolaru. Disparuta de mai bine de jumatate de an, Madalina a fost exmatriculata de la liceu din cauza absentelor.

ION ALEXANDRU, EDUARD PASCU

FURIE. Madalina isi terorizeaza sora S-A TOPIT. Politia nu-l mai gaseste pe Gregorian

Florentina Iordache, sora Madalinei care locuieste in Constanta, nu a mai vazut-o pe mezina familiei de cand a fugit de acasa, dar primeste frecvent telefoane de la ea. "N-a mai trecut pe la noi, dar ma suna des. Imi vorbeste tare urat, ma ameninta, ma acuza ca am facut jocul Politiei, dar eu n-am vrut decat sa o ajut. Suntem in continuare supravegheati de membrii MISA.

Am ajuns sa imi fie frica sa imi trimit copilul la scoala", ne-a spus Florentina. Pe de alta parte, vecinii din Costinesti ai Constantei Dumitru ne-au confirmat ca mama Madalinei a devenit o apropiata a miscarii. Casa Constantei a devenit un adapost al yoghinilor. "Mama a trecut la ei, nu stiu cu ce au convins-o", ne-a confirmat informatiile si Florentina Iordache.

EXMATRICULATA. "Eleva Madalina Dumitru a fost exmatriculata pe data de 17 iunie 2004, ca urmare a celor peste 130 de absente acumulate in anul scolar 2003-2004", ne-a declarat Teofil Vultur, directorul Colegiului Economic Viilor din Sectorul 5. De cand a bubuit scandalul MISA, fata a disparut.

Numeroasele telefoane date de directorul liceului, atat la mama Madalinei, cat si la presupusa matusa la care fata ar fi locuit in Bucuresti, pentru ca acesta sa se intoarca la scoala s-au soldat cu esec. Nimeni nu stie unde este in prezent fata. "De cand s-a mutat la Liceul Economic de pe Viilor, Madalina nu a iesit in evidenta cu nimic. Era o fire introvertita, iar in scoala nu avea prieteni.

Singura materie la care Madalina a obtinut pe primul semestru al anului media 10 a fost la Religie", a povestit directorul Teofil Vultur.

"Prima data cand am primit niste informatii a fost anul trecut prin noiembrie-decembrie, cand politistii de la Crima Organizata ne-au spus ca avem o eleva care face parte dintr-o grupare. Am incercat sa aflam cine este, dar nu am putut. Abia prin februarie-martie am aflat ca este vorba despre Madalina Dumitru. Am chemat-o si am discutat cu ea.

Nu am putut sa obtin de la ea nici un fel de informatii. Atunci i-am intrebat pe colegii ei si pe profesori despre ea. Nimeni nu stia ce face", a mai spus directorul.

RELATIE. Legatura Madalinei Dumitru cu Gregorian Bivolaru este de notorietate oricate dezmintiri sau interpretari au incercat membrii MISA sa arunce asupra actiunilor autoritatilor. Perechea Madalina – Bivolaru a calatorit de sase ori in strainatate, voiajurile incepand de cand Madalina avea 15 ani.

La Viena, Paris, München, Budapesta, fata, pe vremea aceea minora, a petrecut alaturi de mentorul ei spiritual 83 de zile. In baza declaratiei fetei din 18 aprilie a.c., Gregorian Bivolaru a fost arestat ca a intretinut relatii sexuale cu ea inca din 2002, cand avea 15 ani.

Dupa 12 zile, la presiunile organizatiei MISA, fata avea sa revina asupra declaratiei, motivand ca anchetatorii au fortat-o sa spuna minciuni. In ultimele zile pe anumite canale de televiziune au aparut imagini filmate de membrii MISA in care tanara Madalina efectua un topless pentru guru.

Ideile principale, puse cap la cap, arata clar ca relatia dintre cei doi nu este nicidecum o relatie ca de la profesor la elev, ci este mult mai mult.

DEPLASARI. Jurnalul National a demonstrat, in urma cu cateva luni, ca perechea guru Bivolaru – Madalina Dumitru a calatorit prin Europa, in mai multe randuri. Astfel, in perioada 8.11-24.11.2002, cuplul s-a aflat in Ungaria, la Budapesta. Anul urmator, cei doi au mers de doua ori (31.01-14.02 si 23.06-8.

07) in Austria, la Viena, o data in Germania, opt zile la Frankfurt si München si o data in Franta, la Paris. Anul acesta, inainte de izbucnirea scandalului, au plecat iar in Germania impreuna, sosind inapoi in tara insa pe date diferite.

DECLARATIE. Iata cateva fragmente din declaratia initiala:

"Am aflat de la fetele din ashramul din Str. Trompetului nr. 14 ca «Grieg» va tine un curs de gimnastica yoghina in ashramul din Pipera. Acest curs a fost in luna ianuarie-februarie 2002, ocazie cu care l-am reintalnit pe «Grieg». Cu aceasta ocazie m-am dus la «Grieg» si i-am spus ca il iubesc si ca vreau sa fim impreuna.

Dupa aceasta am primit de la el mici atentii ce constau in cadouri. De atunci am inceput sa-l vad mai des si sa am diverse discutii despre yoga, despre cresterea sanilor si despre sex. In primavara anului 2002 am avut prima relatie sexuala cu el, fiind primul barbat din viata mea. Am simtit la el ca tine la mine si m-am bucurat de o atentie speciala din partea lui.

Am primit de la «Grieg» diferite parfumuri, un aparat de marit sanii, bani etc.

Impreuna cu «Grieg» am fost plecata in Franta, Anglia, Ungaria.

In strainatate am participat la diferite intalniri conduse de «Grieg», avand ca tema practici yoghine si descrierea plantelor si aplicarea lor in medicina naturista."

Potrivit unor surse care doresc sa-si pastreze anonimatul, in perioada 8.11.2002-22.02.2004, Gregorian Bivolaru si Madalina Dumitru au trecut granita impreuna, de sase ori.

E PE AICI

"Stiti ce greu e sa lupti cu niste nebuni? Eu nu i-am vrut decat binele, dar nu pricepe acest lucru. Nu mai vine pe la noi, dar cred sigur ca e pe aici, prin Constanta. Mi-a spus cineva ca ar fi impreuna cu Bivolaru. Sunt si eu curioasa, Remus ala n-a mai luat-o de nevasta? N-o mai iubeste, cum ne facea noua capul mare?" - Florentina Iordache, sora Madalinei Dumitru

MARTOR PRINCIPAL

La apogeul scandalului in centrul caruia a stat Madalina Dumitru (18 ani), unul dintre principalii martori in ancheta liderului MISA, Gregorian Bivolaru, miscarea a incercat sa "repereze onoarea" fetei. Madalina a fost ceruta de sotie in fata camerelor de luat vederi de catre Remus Lomos (foto), si el membru al miscarii conduse de guru Bivolaru.

Membrii MISA au incercat sa regizeze o relatie intre Madalina Dumitru si un coleg de "integrare in absolut", in varsta de 31 de ani, care a imbracat "haina" de iubit al Madalinei. Totul a culminat cand a insistat pe langa familia Madalinei – la acea data minora si data in ingrijire unor rude din Constanta – sa fie lasat sa o vada si sa-i fie data de sotie.

Fata a intrat in joc si a spus presei ca doreste sa fie alaturi de Remus si sa isi continue studiile in Bucuresti. Refuzata, ea a reusit sa scape de sub supravegherea familiei si sa fuga intr-o directie necunoscuta. Intre atatea neclaritati un singur lucru este limpede: Madalina nu s-a mai intors la scoala.

MAMA MADALINEI GANDEA CANDVA ALTFEL

“Nu inteleg de ce se face atata caz pentru Madalina, de ce protesteaza MISA pentru ea. Ce urmaresc? Ce vor de la ea? Eu cred ca, daca Madalina va cadea in mainile lor, ea va fi terminata...“ - Constanta Dumitru, despre insistentele MISA - 9 aprilie 2004

“Mi-au adus un bilet scris de Madalina si mi-au spus sa il semnez, in caz contrar fata mea va face puscarie. Am refuzat, asa cum am refuzat sa imi dau si acordul pentru ca Remus sa o ia de sotie“. - Constanta Dumitru, despre Remus Lomos - 9 aprilie 2004