Biroul Permanent al Senatului a revocat, luni seara, hotararea data in urma cu doua saptamani de suspendare a acreditarii cotidianului "Romania libera" pentru aceasta institutie.

Intr-o serie de articole publicate in "Romania libera" secretarul general al Senatului, Constantin Sava, a fost acuzat ca isi promoveaza functionarele din subordine in functie de disponibilitatea acestora de a raspunde avansurilor sale sexuale.

O proba video in acest caz a fost furnizata de seful Serviciului administrativ, Angelica Macau, caseta, difuzata integral pe un post tv, incluzand un dialog al acestuia cu o functionara de la Senat.

Comisia administrativa constituita pentru cercetarea cazului in randul personalului a concluzionat ca cei doi au pus la cale aceasta inregistrare.

"Acuzatiile aduse la adresa secretarului general Constantin Sava sau a altor angajati nu au nici un suport real. Nu se bazeaza pe nici un fel de dovezi, fiind neadevarate.

Angelica Macau a declarat ca scopul inregistrarii era de a servi drept proba in reglementarea relatiilor sale private cu doamna Ioana Aron si s-a facut cu consimtamantul celor doi", se arata in raportul Comisiei administrative.

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a calificat aceasta caseta drept un spectacol de prost gust, precizand ca celor doi li se vor desface contractele de munca. In dimineata zilei de luni Angelica Macau si-a prezentat demisia din functia de sef Serviciu administrativ, invocand motive personale.

Referitor la decizia Biroului Permanent de a reveni asupra acreditarii cotidianului "Romania libera", Nicolae Vacaroiu a precizat ca aceasta s-a realizat la propunerea Comisiilor juridica si de cultura ale Senatului.

"Vom da un comunicat in care vom cere "Romaniei libere" sa isi ceara scuze pentru aprecierile la adresa Senatului, ca institutie. Altfel, ii vom actiona in justitie, chiar si pe Codul civil", a spus Nicolae Vacaroiu.

Presedintele Senatului a apreciat totodata scrisoarea trimisa institutiei de Clubul Roman de Presa (CRP), in sprijinul cotidianului "Romania libera". "CRP merita toate laudele si demonstreaza solidaritate, desi in presa exista concurenta.

Nu acelasi lucru se poate spune despre parlamentari", a mai spus Nicolae Vacaroiu.

El a precizat ca nu doreste ca alegerile parlamentare si prezidentiale sa fie perturbate, intrucat CRP are rol de mediator in dezbaterile dintre partide.

De asemenea, Nicolae Vacaroiu si-a exprimat speranta ca noile propuneri ale cotidianului "Romania libera" pentru acreditari sa nu ii includa si pe autorii articolelor in cauza.

Pe de alta parte, secretarul general al Senatului, Constantin Sava, a declarat ca isi va mentine actiunea in justitie intentata "Romaniei libere".