Ieri, medicul Naum Ciomu a fost trimis in judecata, de procurorii bucuresteni, pentru ca a lasat infirm un pacient, doctorul fiind acuzat de vatamare corporala grava din culpa. Aceasta infractiune se pedepseste cu amenda sau cu inchisoare de pana la trei ani.

Anchetatorii au finalizat rechizitoriul privindu-l pe doctorul Naum Ciomu, acuzat ca a sectionat in trei penisul unui pacient, dupa cum informeaza Parchetul Tribunalului Bucuresti. Chirurgul Ciomu a venit, luni, la Parchetul Tribunalului Capitalei, pentru a-i fi citit materialul de urmarire penala.

La iesirea din sediul institutiei, doctorul a declarat ca regreta fapta pe care a comis-o si ca motivul pentru care a savarsit-o a fost accidentul vascular pe care l-a suferit in timpul interventiei chirurgicale. "Daca nu aveam accidentul vascular respectiv, asa ceva nu s-ar fi intamplat, mai ales dupa 30 de ani de chirurgie.

Initial, acest accident a fost confirmat de Spitalul «Alexandru Obregia» si, apoi, reconfirmat de medicii legisti", declara Naum Ciomu, luni, la iesirea din sediul Parchetului.