De peste o luna de cand a izbucnit scandalul in care este implicata judecatoarea Simona Lungu, aceasta se joaca de-a "uite demisia, nu-i demisia".

Imediat dupa declansarea scandalului, judecatoarea porno a anuntat ca renunta de bunavoie la magistratura. Ea si-a motivat atunci gestul prin faptul ca n-ar vrea sa influenteze in vreun fel luarea unei decizii in cazul sau. Ulterior, la cateva zile, revine asupra deciziei si anunta ca si-a retras demisia, continuand astfel sa faca parte din corpul magistratilor.

Luni seara, in cadrul unei emisiuni televizate, Lungu a "schimbat schimbarea" anuntand ca, dezgustata de ceea ce se intampla in justitie, si-a inaintat, din nou, demisia din functia de judecator al Tribunalului Bucuresti. Motivatia gestului: din cauza presiunilor politice din justitie.

DEMISIA.

"Dupa ce am citit presa si am vazut motivele pentru care secretarul general al Consiliului Superior al Magistraturii, Dan Lupascu, a fost determinat sa-si dea demisia, am luat o foaie de hartie si am scris: "Subsemnata Simona Floriana Lungu imi dau demisia din functia de magistrat"", a spus judecatoarea, afisand o mina senina si degajata, atitudine pe care de altfel a afisat-o timp de aproape

doua ore, cat a durat emisiunea. In cursul zilei de ieri, demisia Simonei Lungu a ajuns intr-adevar la CSM, ne-au declarat surse judiciare, urmand ca aceasta sa fie discutata azi in plenul Consiliului. Multe aspecte legate de activitatea sa ca judecator, ca asociat la un SRL, ca posibila actrita in filmul erotic "Secretele seductiei" nu au fost insa lamurite pe de-a intregul.

Raman astfel multe intrebari fara raspunsuri.

INTREBARI

1 Judecatoarea Simona Floriana Lungu este judecator al Sectiei Penale sau Comerciale din cadrul Tribunalului Bucuresti, avand in vedere declaratia sa din cadrul emisiunii ca "din luna mai mi s-a aprobat transferul la sectia I Penala din cadrul TB", sectie pe rolul careia se afla dosarul lui Gregorian Bivolaru?

2 De ce nu a insistat judecatoarea Lungu sa afle identitatea misterioasei "Andreea", personaj aparut brusc in mijlocul scandalului si care ar fi sustinut ca ea este cea care a jucat in "Secretele seductiei"? Unde este "Andreea"? De ce nimeni nu pare interesat sa o aduca in fata forurilor superioare ale justitiei pentru a lamuri situatia?

3 In respectiva emisiune, Simona Lungu, inca magistrat pana la discutarea demisie, a facut aprecieri de ordin politic si si-a exprimat parerile intr-un dosar penal aflat inca in curs de judecare, lucruri interzise prin lege oricarui judecator sau procuror. In acest caz, nu este astfel vorba despre o incalcare a deontologiei profesionale, asupra careia CSM ar trebui sa se autosesizeze?

MIRUNA PASA, ANDREEA TUDORICA