Miercuri seara, dupa vecernie, Gigi Becali s-a luat la tranta cu diavolul. Mai exact, a fost un meci de K1, cu pumni in gura si picioare in stomac aplicate energic de dl. Gigi. Adversarul sau, Necuratul, Sarsaila, Uciga-l Toaca, a uzat, dupa cum ii e felul, de o tactica de mare perfidie - s-a facut nevazut.

Astfel ca incaierarea d-lui Gigi cu Dracul aducea mai degraba a lupta lui Iacob cu Ingerul - pe ecranul Antenei 1 se vedea doar Salvatorul neamului romanesc zbierand si facand aerul zdreanta cu upercuturi si directe de dreapta.

Oricat a fost provocat, diavolul pasorliu Basescu nu s-a aratat, desi, in culmea racnetelor sale de lupta, exorcistul din Pipera pomenea mereu de "puterile draconice" pe care le poseda acesta. Iar gandaciul sau politic cu simbrie, Dan Pavel, nota constiincios in carnetel: puterile drac-onice, ca sa aiba cat de cat legatura cu dracul.

Daca n-a apucat sa scrie in carnet pe langa Ceausescu, fiind pe atunci un lifuroi utecist nebagat in seama, acum D. Pavel scrie fericit pe langa Gigi Becali. La miile de euroi pe care ii ia de la dl.

Becali, nu cred ca gandaciul Pavel i-a explicat dupa emisiune ce compliment senzational a reusit sa-i faca lui Basescu: legislatorul atenian Dracon a trait cu vreo 600 de ani inainte de Hristos, cand de Dracu nu auzise nici dracu.

Codul lui de legi, care a pus capat justitiei grecesti primitive, intarea puterea judiciara a statului in raport cu "legea" personala a "baronilor" eupatrides si era vestit prin rigoare si severitatea nemaiintalnita a pedepselor - de aici adjectivul draconic, fara nici cea mai mica legatura cu dracesc, diavolesc.

Iata ce propaganda desantata tepelor din Piata Victoriei ale lui Basescu a facut dl. Becali! Ma intreb ce-o zice amicul sau din PSD, dl. Hrebenciuc, pe care dl. Gigi il cauta in adancul camerei de luat vederi intreband din ochi: e bine? Si totusi, Satan Basescu, chiar daca n-a aparut, si-a facut auzit glasul la ceasul sau, adica la miezul noptii, si nu in Baneasa, ci in Piata Victoriei, la B1 TV.

La "Nasul" se vorbea intens despre homosexualitate, casatorie si Biserica. Nu se vorbea de pasajele si intersectiile inundate ale Capitalei.

Simtindu-se cu musca pe mesa, dar curat si uscat, primarul general a intrat in forta la telefon afirmand ca 20% (adica unul din cinci) dintre romani sunt homosexuali! M-am corconit stingherit in fotoliu: la procentul asta, in Romania devine aproape o fatalitate sa te apleci, fie ca pupi mana popii, fie ca-ti iei pixul de pe jos.

Bietul reprezentant al homosexualilor declarati, prezent in emisiune, care vorbea doar de 5-10% de-ai lor, a dat in balbaiala de fericire. Basescu l-a concediat superior: "Nu ma intereseaza cifrele dvs., eu am evaluarile mele, ca primar".

As vrea sa stiu si eu ce serviciu din Primaria Capitalei, platit de mine, ca bucurestean, se ocupa cu identificarea si numararea homosexualilor din Capitala si intreaga tara. Dl.

Basescu a dezvoltat apoi o gargara de proportii despre toleranta fata de homosexuali, scaldand-o in legatura cu legalizarea casatoriei intre ei si repetand: "Viata lor de dincolo de serviciu ar trebui sa nu fie o ocazie de a-i blama!" Fatarnicia si tupeul personajului frizeaza grotescul: nu tot el declara ranjind, odinioara, pe toate posturile de televiziune, ca nu face dragoste cu fundul, ca

Adrian Nastase? In fine, la intrebarea Nasului Moraru "Sunteti de acord si cu adoptarea de copii de catre cuplurile de homosexuali?" Basescu a dat un raspuns care mi-a taiat de tot cheful de ras: "Decat un copil prin canale, mai bine adoptat si tinut intr-o casa de oameni".

Deci, Traian Basescu, cel care a acuzat in dementa guvernul Nastase si cateva guverne europene de aruncarea copiilor romani, prin adoptii internationale, in bratele pedofililor si traficantilor de organe, agreeaza acum ideea ca un copil roman normal sa creasca in casa cu doi homosexuali (sau mai multi, de ce sa nu discutam si despre casatoria homosexuala in grup?), sa-si vada tatal si tatal sau

mama si mama pupandu-se dragastos, c-asa-i frumos. Basescu nu este diavolul, e doar o pocitanie politica, o znamenie nascuta din partea intunecata a omului carpato-danubian. Ca seara presedintilor sa fie perfecta, C.V. Tudor, maestrul in materie de schimbat pielea ca sarpele al lui Basescu, precum si fostul vecin de scara al acestuia, "Adriane!" Nastase, ne-au intrat si ei in case.

Eroul de la Butimanu a aparut la TV cu un soi de talanga tricolora la gat, o medalie achizitionata la un pret avantajos de prin America, probabil dupa ce si-a rupt lantul, si a vorbit despre "uleiul de candela pe care au ajuns sa-l fure batranii din cimitire ca sa-si prajeasca doua felii de cartof".

Si asta simte deci nevoia sa se lege de cele sfinte, in destrabalata lui disperare de a mai smulge un vot fie si de la muribunzi: imaginea de mai sus e doar o inventie jignitoare la adresa batranilor acestei natii: un roman trecut de 70 de ani a apucat sa creasca, inainte de comunisti, in cinstea si frica lui Dumnezeu, n-ar stinge lumina unui mort, luandu-i uleiul din candela, nici daca ar muri

de foame printre cruci.