Politia detine noi informatii despre locul in care se ascunde liderul Miscarii pentru Integrare Spirituala in Absolut (MISA), Gregorian Bivolaru. Mai multe persoane au anuntat ca l-au vazut pe Bivolaru atat in Constanta, cat si in Mangalia.

"Guru" a fost observat pe cand circula prin Constanta, intr-o masina cu numar de Bucuresti, dar si intr-un cartier de la periferia orasului Mangalia. Conducerea Politiei a dispus imediat instituirea unor filtre la iesirile si intrarile din judet.

De asemenea, toate drumurile care leaga orasul Constanta de statiunea Costinesti sunt verificate de oamenii legii, dat fiind faptul ca liderul MISA are in aceasta statiune mai multe locuinte.

Gardianul - 13 noiembrie 2004

Sosia lui Bivolaru a pus pe jar Politia

O informatie senzationala a provocat agitatie mare, ieri, in Politia Romana: la Constanta fusese capturat "guru" Gregorian Bivolaru, unul din cei mai "vanati" oameni din Romania. Conducerea IGP a verificat in mare graba vestea, care, in final, s-a dovedit a fi o confuzie.

Natura l-a pricopsit pe un constantean respectabil cu o infatisare atat de izbitor de asemanatoare cu cea a lui Bivolaru, incat pare a fi fratele geaman al liderului MISA. Ieri, vestea ca Gregorian Bivolaru a fost prins s-a transformat rapid intr-o gluma nesarata. La Constanta, un cetatean a dat alarma: omul jura ca l-a vazut pe "guru".

Cel pe care il zarise era insa un barbat care ii seamana leit lui Bivolaru. in plus, sosia liderului spiritual al MISA este o cunostinta mai veche a politistilor care, tocmai din acest motiv, si-au dat seama rapid ca este o pacaleala. Cu toate acestea, oamenii legii au fost nevoiti sa verifice informatia.

Nici nu au fost mirati cand au vazut ca "fugarul" era acelasi inginer pe care il mai "prinsesera" de cateva ori. De cand Bivolaru este cautat de autoritati, sosia lui din Constanta n-a mai avut zile linistite. Una, doua, omul se trezeste fata-n fata cu politistii care ii spun ca au fost sesizati de cetateni.

Cum aceasta scena s-a petrecut de cel putin cinci ori in ultimele luni, verificarea constanteanului a devenit o rutina. Desi situatia ii da batai de cap, omul refuza sa se tunda ori sa-si schimbe ochelarii doar pentru atata lucru. Asa ca e "vanat" de cate ori are ghinionul ca cineva sa-l confunde cu Bivolaru. Ceea ce nu e greu deloc. Cei doi parca sunt "trasi" la indigo.

Alta sosie a lui Gregorian Bivolaru traieste la Iasi

Intr-o situatie similara se afla si un barbat din Iasi. La randu-i, omul s-a obisnuit sa spuna, simplu, ca doar seamana cu fugarul "guru", inainte ca politistii sa apuce sa-i ceara socoteala. Adevaratul Bivolaru nu iese din ascunzatoare. in timp ce el "fenteaza" justitia, adeptii Miscarii pentru Integrare Spirituala in Absolut (MISA) continua sa protesteze.

Ultimul mitig al acestora s-a desfasurat joi, in fata sediului Serviciului Roman de Informatii (SRI). Protestatarii au cerut conducerii SRI sa faca publice informatiile pe care institutia le-a strans despre MISA in ultimii noua ani. Ce le va pregati drept replica SRI ramane de vazut. intre timp, Bivolaru, cautat inca de la sfarsitul lunii mai pentru coruperea sexuala a unor minore, nu e de gasit.

Iar procesul se desfasoara in lipsa lui.

Mama Madalinei a intrat in MISA

Nici despre Madalina (foto dreapta), presupusa victima a lui Grig Bivolaru, nu se mai stie nimic. Anchetatorii spun ca pe cand era minora, fata - care in septembrie a implinit 18 ani - era iubita lui Bivolaru. in jurul Madalinei s-a iscat un adevarat scandal atunci cand mama ei, care locuieste in Costinesti, a apelat la politie pentru a-si regasi fiica, incredintata lui Bivolaru.

Ultimele informatii ajunse la autoritati sunt ca de curand mama fetei s-a alaturat Miscarii pentru Integrarea Spirituala in Absolut. in urma cu cateva luni, femeia ii acuza pe Bivolaru si pe adeptii MISA ca i-au nenorocit copilul.

Articol de: Madalina Patra

Libertatea - 13 noiembrie 2004