Dorin Tudoran, redactor-sef in SUA

de Marina Constantinoiu     Jurnalul National
Sâmbătă, 13 noiembrie 2004, 0:00


Renumitul scriitor, analist politic si, totodata, editorialist al Jurnalului National, Dorin Tudoran, este de cateva zile redactor-sef al unei noi publicatii trimestriale americane dedicate democratiei.

Noua publicatie Democracy at large apare sub egida IFES, organizatie nonprofit care sustine societatile democratice, dar se bucura de un Colegiu de redactie independent in care se regasesc, printre altii, nume prestigioase ca Jean-Francois Revel, Bronislaw Geremek, Carl Gershman, Thomas Carothers, Miklos Marschall, Pavol Demes, Torquato Jardim, Soon Juan Chee, Sunanda Deshapriya, Rafael Pinto

Lopez ca si doi profesori universitari americani de origine romana, Juliana Geran Pilon si Vladimir Tismaneanu. Cei 22 de membri ai consiliului editorial al revistei reflecta culturi si perspective profesionale diferite, aria lor de expertiza intinzandu-se de la stiinte politice la alegeri, legislatie, guvernare, stat de drept, drepturile omului si dezvoltare internationala.

CREZ. "Democratia este una dintre chestiunile politice cele mai presante in ziua de azi, iar IFES este mandra sa anunte lansarea unei reviste dedicate acesteia", se arata in comunicatul de presa dat publicitatii cu ocazia aparitiei pe piata a primului numar al revistei.

Democracy at large (care se poate traduce prin perifraza "Democratia in toate aspectele si intelesurile ei") aduce in fata publicului experienta teoreticienilor si practicienilor – daca se poate spune asa – in materie de democratie. "Numele de "democracy at large" sugereaza libertate, deschidere", apreciaza Dorin Tudoran, redactorul-sef al revistei.

Numarul inaugural al revistei are ca tema principala "Islamul si democratia".

CARTE DE VIZITA. Dorin Tudoran, membru al PEN-Cluburilor american si francez si de patru ori laureat al Premiului Uniunii Scriitorilor din Romania, are peste 30 de ani de experienta ca scriitor si ziarist. De 12 ani lucreaza la IFES in domeniul dezvoltarii internationale si al promovarii valorilor democratice.In trecut, era aliment pentru porci, acum este extrem de profitabil. Fructul minune cultivat de tot mai multi fermieri romani

A venit toamna si, odata cu ea, ne imbie un miros irezistibil de dovleac copt. Pietele sunt pline de bostani din productia autohtona, care este foarte bogata anul acesta. Fermierii au renuntat la porumb pentru aceste culturi tot mai profitabile pentru ca cererea este in crestere.

78 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI


Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version