De altfel, gala din acest an a fost dominata de rap

In cadrul galei premiilor MTV Europe, desfasurata joi seara la Roma, piesa “Egali din nastere” a lui Ombladon (Parazitii), cintata impreuna cu Raku, unul dintre numele noi din hip-hopul romanesc, a cistigat sectiunea “Best Romanian Act”. Dupa ce i s-a oferit premiul, Ombladon a declarat: “Este cel mai mare premiu pe care l-a primit rap-ul romanesc”.

Ombladon si Raku au reusit sa se impuna in fata altor patru trupe din Romania: Cargo (“Daca ploaia s-ar opri”), Activ (“Doar cu tine”), Firma (“Important”) si O-Zone (“Chitarele”). In anii trecuti, cistigatoarele acestei sectiuni au fost trupele Animal X (2002) si AB4 (2003). La ceremonia acordarii premiilor MTV au participat 200.000 de spectatori, conform estimarilor organizatorilor.

Usher a fost primul premiat al serii, pentru cel mai bun album al anului, “Confessions”, tot el cintind apoi alaturi de Alicia Keys, cistigatoare a premiului pentru cel mai bun artist R&B. Usher si-a adjudecat si premiul pentru cel mai bun artist al anului.

De altfel, rap-ul a fost genul cel mai apreciat anul acesta la gala premiilor MTV, trupa Outkast cistigind alte trei sectiuni: cel mai bun grup, cel mai bun videoclip si cea mai buna piesa, “Hey Ya”.

Celelalte premii au fost obtinute de: Britney Spears - cea mai buna artista a anului, Linkin Park - cel mai bun grup rock, Muse - cel mai bun grup rock alternativ, The Black Eyed Peas - cel mai bun artist pop, D-12 - cel mai bun artist hip-hop. Momentele apreciate de public au fost aparitia pe scena a legendarului rocker Ozzy Osborne, impreuna cu sotia lui, Sharon, si de minirecitalul Eminem.

Rapper-ul american a lansat din nou un atac dur la adresa presedintelui SUA, George W. Bush. Eminem, care si-a interpretat ultimul hit, cu accente pacifiste, “Like toy soldiers”, a fost inconjurat pe scena de copii imbracati ca si el in uniforme militare. In mijlocul acestora era plasat un tanc din carton in marime naturala, in timp ce pe fundal se derulau imagini cu elicoptere de lupta.

Prezentatorul serii, rapper-ul X-Zibit, a pus paie pe foc, incitind publicul sa strige sloganuri impotriva administratiei americane.