Candidatul Aliantei D.A. Suceava de pe locul doi pe lista pentru Senat, Brindusel Nichitean, si-a dat luni demisia din functia de vicepresedinte al PD Suceava, dupa ce, in ziua scrutinului de duminica, a fost acuzat ca ar fi votat in cel putin cinci sectii de votare din judet.

Surse din rindul colegilor de partid ai lui Nichitean ne-au marturisit ca acesta s-ar fi internat in spital pentru “pierderea temporara a facultatilor mintale”. Nichitean s-a ales cu dosar penal pentru incalcarea prevederilor Legii alegerilor parlamentare si, daca va fi gasit vinovat, risca o pedeapsa cu inchisoarea de la sase luni la cinci ani.

Fostul vicepresedinte al PD Suceava va fi exclus din partid.

Acuzat ca duminica a votat in cel putin cinci sectii de votare din judetul Suceava, Brindusel Nichitean, candidatul de pe locul doi pe lista pentru Senat a “aliatilor” suceveni, invoca acum pierderea temporara a facultatilor mintale.

In urma cu doua zile, la sedinta Biroului Permanent Judetean a democratilor suceveni, Nichitean si-a prezentat demisia din toate functiile politice pe care le detinea in cadrul organizatiei judetene. Anuntul a fost facut de presedintele PD Suceava, Eugen Uricec.

Acesta a spus ca incercarea de a-l convoca pe Brindusel Nichitean nu a fost lipsita de peripetii, avind in vedere ca nu a fost de gasit timp de aproape 24 de ore, mai exact din dupa-amiaza zilei de duminica, din momentul in care s-a descoperit faptul ca a votat in cinci locuri diferite.

“In cele din urma, l-am gasit internat in spital, cu o stare generala confuza, si l-am invitat sa participe la sedinta. A acceptat si, tinind cont de starea medicala in care se afla, si-a dat demisia din functiile pe care le detine”, a declarat Uricec.

Liderul PD Suceava a mentionat ca, in momentul in care Nichitean “va fi in deplinatatea capacitatilor psihice”, va fi realizata o analiza a comportamentului acestuia din ziua alegerilor si va fi propusa excluderea sa din partid. Potrivit lui Uricec, Brindusel Nichitean iese din calcule pentru ocuparea unui loc de senator din partea Aliantei D.A. Suceava.

Surse din interiorul partidului au confirmat faptul ca “tractorasul”, cum a fost supranumit de colegi in campania electorala de la alegerile locale (pentru ca s-a numarat printre membrii care s-au zbatut ca PD sa obtina un scor bun la scrutinul din iunie si a pus serios umarul la reconstructia PD Suceava), a recunoscut ca a votat in cinci sectii din judetul Suceava.

Puscarie de la sase luni la cinci ani

Acuzatiile impotriva lui Nichitean au fost confirmate de presedintele BEJ Suceava, Bogdan Cozgaria, care a verificat personal o parte din sectiile in care Nichitean ar fi votat. Astfel, acesta a declarat ca Nichitean ar fi votat pentru prima data la ora 14.00, la una dintre sectiile de votare de la Colegiul National “Petru Rares“ Suceava, dupa care, la ora 17.

30, ar fi facut acelasi lucru la o sectie de votare din comuna Serbauti. In cazul celorlalte trei locatii - Calinesti-Enache, Maritei si Calea Tindesti -, se stie ca apar aceeasi serie si acelasi numar al cartii de identitate care se regasesc si in celelalte doua sectii.

Presedintele BEJ Suceava a precizat ca are confirmarea ca Brindusel Nichitean a votat la sectia din Serbauti, iar pe listele electorale de la Colegiul “Petru Rares“, in dreptul numelui candidatului Aliantei apare semnatura acestuia.

Bogdan Cozgaria a afirmat ca va inainta dosarul Parchetului de pe linga Judecatoria Suceava pentru ca procurorii sa decida daca se impune trimiterea lui Nichitean in judecata. Daca va fi gasit vinovat, Brindusel risca o pedeapsa cu inchisoarea de la sase luni la cinci ani.