Paul Pacuraru, vicepresedinte al PNL, a tinut ieri sa felicite, in plenul Senatului, Uniunea Nationala PSD+PUR pentru castigarea alegerilor generale.

"In momentul de fata este cat se poate de clar ca alegerile parlamentare au fost castigate de Uniune si sunt obligat sa felicit castigatorul. Era de datoria noastra sa o facem", a declarat Pacuraru, desi rezultatele finale nu fusesera date publicitatii de BEC. Vicepresedintele PNL a subliniat ca Alianta D.A. si-a dovedit functionalitatea.

ADA a fost o constructie al carei scop a fost scaparea de partidul-stat si eliberarea substantiala a spectrului politic din Romania, a explicat Pacuraru. Liderul PNL a mai adaugat ca alegerile de duminica trecuta nu au adus surprize imense, deoarece s-au mentinut bazinele electorale clasice.

Pacuraru a accentuat ideea ca invingatorul este un partid rural - adica imensul beneficiar al votului din aceasta zona.

Adrian Paunescu a dorit sa puncteze, din sala, ca, potrivit lui Lucian Blaga, vesnicia s-a nascut la sat.

Neintimidat de interventia colegului sau, Pacuraru a continuat, intrebandu-se de ce votul pentru PSD a exprimat harta saraciei in Romania. El a explicat ca, din punctul sau de vedere, tara se poate imparti in doua tabere - Romania activa, care a constituit electoratul ADA, si Romania asistata, de unde a obtinut voturi UN PSD+ PUR.

Pacuraru a mai adaugat ca principala victorie a Aliantei o reprezinta redarea puterii Opozitiei, deoarece invingatorii noi trebuie sa negocieze fiecare subiect cu cei din tabara opusa.

Inspirat de discursul lui Pacuraru, Mihai Ungheanu a tinut sa felicite, la randul sau, castigatorii alegerilor parlamentare, carora le-a dorit sa guverneze respectand legile.