Actualizare la 29 martie 2005: Fostul prefectul de Buzau, Ion Vasile, este tatal lui Marrie-Jeanne Ion, redactor-sef la stiri Prima TV, rapita in Irak. Ion Vasile este in prezent senator PSD. (RevistaPresei.ro)

-------------------

Articol in Adevarul 1 decembrie 2004

Presedintele PSD, Adrian Nastase, ii atrage atentia prefectului de Buzau, Ion Vasile, intr-o scrisoare deschisa pe care i-a adresat-o marti, ca a avut un comportament deplasat dupa aflarea rezultatului alegerilor.

Presedintele PSD, Adrian Nastase, ii atrage atentia prefectului de Buzau, Ion Vasile, intr-o scrisoare deschisa pe care i-a adresat-o marti, ca a avut un comportament deplasat dupa aflarea rezultatului alegerilor. "Presa din aceste zile a informat despre atitudinea dumneavoastra necontrolata din seara zilei de 28 noiembrie 2004.

Stiu ca a fost o campanie electorala dura si ca pot exista explicatii pentru gesturile dumneavoastra de duminica. Stiu ca suntem impreuna de 15 ani in politica si am trecut prin multe momente dificile. Dar mai stiu ca nimic nu poate justifica o manifestare lipsita de respect si de consideratie pentru valorile democratiei", se arata in scrisoarea lui Nastase catre Ion Vasile.

Liderul PSD considera ca prefectul de Buzau a avut un comportament deplasat nu doar fata de concurentii in alegeri, "ci mai ales fata de cetatenii care au dat votul lor pentru acestia". "Putem demonstra ca PSD este un partid european modern, tolerant si democratic doar daca vom elimina si vom descuraja astfel de gesturi", mai spune Nastase.

El sustine ca toti candidatii Uniunii Nationale PSD+PUR trebuie sa fie si in continuare un exemplu de conduita civica si morala. "Dumneavoastra reprezentati, alaturi de colegii din PSD si PUR, electoratul din judetul Buzau in Senatul Romaniei.

Aveti o imensa responsabilitate si nu cred ca electoratul nostru apreciaza un candidat care dovedeste lipsa de respect fata de competitorii politici", ii transmite Nastase lui Ion Vasile.

Reprezentantii Aliantei PNL-PD au sustinut, intr-un comunicat dat publicitatii, luni, ca membri si simpatizanti ai Uniunii PSD+PUR au rupt, in Buzau, mai multe bannere ale Aliantei, pe care "le-au legat de barele unor autoturisme si le-au tarat prin tot orasul". Prefectul Ion Vasile, impreuna cu alti activisti PSD s-au apucat, dupa aceea, sa joace in picioare bannerele Aliantei.