Peste 1.000 de firme din domeniul agriculturii, industriei alimentare, constructii, comert, export si turism sunt premiate in aceasta saptamana de catre Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIRB) in cadrul Topului National al Firmelor. Spre deosebire de anii anteriori, companiile care au datorii la bugetele publice au fost eliminate din start din competitie.

In plus, in clasament nu au fost incluse regiile autonome, societatile bancare si de asigurari, companiile de schimb valutar, SIF-urile, societatile din invatamant, precum si cele cu obiect de activitate jocuri de noroc. Potrivit organizatorilor, la Topul National au concurat primele 10 societati din fiecare judet.

Firmele castigatoare au fost selectate in functie de criterii de performanta precum cifra de afaceri - minimum 1,8 miliarde lei pentru microintreprinderi si peste 2,5 miliarde lei pentru celelalte categorii de firme, productivitatea muncii, efortul de dezvoltare, profitul brut din exploatare, iar pentru exportatori - veniturile realizate din export.

"Topul vine sa confirme alinierea societatilor romanesti la exigentele europene", a declarat George Cojocaru, presedintele CCIRB.