Octavian Belu, antrenorul coordonator al lotului olimpic feminin de gimnastica, isi negocieaza zilele acestea salariul pentru urmatorul ciclu olimpic. Pe linga salariul de la Federatia Romana de Gimnastica, Belu incearca sa obtina de la Comitetul Olimpic si Sportiv o prima de excelenta destul de consistenta, la fel ca si in anii trecuti cind a primit 2.000 de dolari pe luna.

Pe linga aceasta suma, COSR trebuie sa-i ofere si Marianei Bitang, colaboratoarea apropiata a lui Belu, un venit minim de 1.200 de dolari pe luna. In acest sens, Belu si Bitang au avut, ieri la prinz, o intrevedere, la restaurantul “Doina” de la Hotel Parc, cu Octavian Morariu, presedintele forului olimpic.

Pentru a evita discutiile legate de presupusul “bir” de 30 la suta incasat de antrenori din premiile sportivilor, cei doi au solicitat ca federatia sa gaseasca o solutie de remunerare a tehnicienilor din cistigurile gimnastilor. Oficialii COSR si cei ai FRG se vor intilni miine pentru a se pune de acord, urmind ca saptamina viitoare sa finalizeze acest demers.

Daca Belu si Bitang vor obtine primele de excelenta de la COSR, mai multi antrenori romani de valoare sint hotariti sa ridice pretentii.