Dolarul american a scazut, ieri, pana la cel mai redus nivel din ultimii 12 ani in raport cu lira sterlina si aproape de un nou record negativ fata de euro pe fondul speculatiilor potrivit carora oficialii americani ar prefera o moneda mai slaba care ar permite reducerea deficitului de cont curent, informeaza Bloomberg.

Fata de lira sterlina, dolarul a scazut de la 1,9097 (cat se tranzactiona marti, la New York) la 1,9205 (cat valora ieri, la Londra). In raport cu euro, dolarul a scazut de la 1,3280 la 1,3295 de dolari pe unitate. Pana la sfarsitul saptamanii, dolarul ar putea scadea, in continuare, pana la valoarea de 1,34 de dolari pe unitate, eclipsand recordul de marti de 1,3336 dolari pe unitate.

Expertii UE nu ajung la un acord privind OMG-urile

Statele Uniunii Europene au dovedit, inca o data, ca parerile lor sunt impartite in ceea ce priveste alimentele modificate genetic, transmite EUobserver. Aceasta este concluzia unei reuniuni a expertilor europeni, organizata saptamana aceasta.

Reprezentanti din cele 25 de tari membre UE nu au reusit sa intruneasca majoritatea necesara pentru aprobarea utilizarii porumbului modificat genetic la hrana animalelor.

Decizia privind importul si procesarea porumbului modificat genetic va ajunge, acum, la consiliul de ministri al UE. Cu o majoritate de voturi, acesta poate adopta sau respinge propunerea. Daca, in trei luni, consiliul nu va lua nici o decizie, dosarul va ajunge din nou la Comisia Europeana care poate decide aprobarea propunerilor.