1. De ce BEC nu a anunţat public corecturile realizate in privinţa diferenţelor dintre prezenţa la urne şi numărul de voturi valabil exprimate?

2. De ce nu a explicat publicului şi nu a postat pe un site un comunicat in care să explice diferenţa care a făcut obiectul suspiciunilor?

3. Cum se explică succesiunea de răspunsuri: 160.000 de cetăţeni au plecat cu buletinele de vot; voturile pentru Camera Deputaţilor, Senat şi Preşedinte sint inregistrate separat şi, de aici, şi o posibilă eroare;

in unele secţii a fost inregistrat acelaşi număr atit la rubrica 1 (alegătorii de pe lista electorală permanentă şi listele speciale de tip 1), cit şi la rubrica 2 (numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne)?

4. Cine a constatat erorile, cind şi cum a informat BEC şi in ce şedinţă au aflat membrii instituţiei despre această situaţie? Cine a dispus realizarea corecturilor (eventual o copie a acestei dispoziţii drept dovadă)?

5. Cine sint reprezentanţii birourilor electorale din circumscripţiile judeţene cu care s-a luat legătura (numele şi funcţia, modul şi ora informării lor)?

6. Cum au fost convocaţi preşedinţii birourilor secţiilor de votare şi locţiitorii acestora pentru corectură? Care sint actele prin care s-au făcut convocările.

Care sint secţiile de votare (cu număr şi nume al preşedintelui şi locţiitorului de birou) la care au fost făcute corecturi? Unde sint declaraţiile care să ateste că preşedinţii secţiilor de votare au recunoscut erorile din procesele verbale?

7. Cum se explică faptul că programul pentru prelucrarea datelor nu a invalidat procesele verbale cu erori?

8. Care a fost numărul şi proporţia alegătorilor inscrişi in listele speciale de tip 1 şi cele ale alegătorilor inscrişi in listele speciale de tip 2?