Un nou scandal este pe cale sa izbucneasca in gimnastica feminina romaneasca. Tratativele purtate intre Federatia Romana de Gimnastica si Comitetul Olimpic Sportiv Roman, pe de o parte, si antrenorii lotului olimpic feminin, Octavian Belu si Mariana Bitang, pe de alta parte, sint pe cale de a esua.

Cele trei parti nu se pot pune de acord asupra perioadei pe care sa incheie contractul de colaborare. Daca federatia si COSR vor un contract pe un ciclu olimpic, cei doi tehnicieni doresc sa semneze o intelegere pe numai un an. „Federatia poate incheia contract pe un an cu tehnicienii, dar in ceea ce ne priveste nu putem face asta.

Noi avem ca finalitate JO de la Beijing, asa ca este normal sa ne dorim o intelegere pe patru ani”, a declarat presedintele COSR, Octavian Morariu. Nici forul roman de specialitate nu doreste semnarea unui contract pe termen scurt. „Sintem pe aceeasi lungime de unda cu COSR. Vrem contract pe patru ani“, a spus si Nicolae Vieru.

Confruntati cu numeroase „abandonuri“ ale sportivelor, cei doi tehnicieni vor sa-si ia masuri de precautie. „Ei nu stiu pe cine se pot baza pentru Beijing. Isi doresc probabil sa vada cu cine pot merge la Olimpiada, de aceea vor contract pe termen atit de scurt”, a adaugat Vieru.

COSR se implica financiar

Atit Octavian Belu, cit si Mariana Bitang sint hotariti sa paraseasca lotul olimpic in cazul in care propunerea lor nu este acceptata. „Noi am cerut un contract pe un an, nu pe patru. Inseamna ca nu au nevoie de noi daca nu accepta. Din acest moment incheiem orice discutii cu ei. Sa incetam cu toata mascarada”, a declarat Mariana Bitang.

Desi cei doi antrenori ameninta cu plecarea, presedintele COSR ii asteapta saptamina viitoare sa continue tratativele. „Le-am cerut o lista cu cerintele lor. Este vorba despre logistica, mod de pregatire, relatia cu gimnastele. Acestea vor trebui discutate cu federatia. COSR este acolo pentru a contribui financiar. Am aflat ca cei doi tehnicieni nu si-au primit din august primele de excelenta.

Ma voi implica personal pentru a-si primi restantele. Si, in cazul in care vor ramine la lotul olimpic, vom incheia un nou contract cu ei”, a mai spus Morariu.