Un balon de sapun poate crea celor mici o mare bucurie. Pentru firmele cu initiativa aceste jucarii pot aduce venituri importante. Piata jucariilor care fac baloane este in crestere. In trei ani, aceasta va fi de 500.000 de euro.

Pe o piata de jucarii sufocata de animalute din plus si bebelusi care pling sau cinta a aparut anul trecut o alternativa. Este vorba de jucarii care fac baloane, produse care pot constitui un veritabil cadou pentru copii dar si cireasa de tort in cazul unor evenimente speciale.

Bulele vin din Germania

Cei care s-au gindit sa aduca si in Romania balonase de sapun sint reprezentantii Sinergia Toys. Societatea este unicul reprezentant din Romania al companiei Pustefix din Germania, unul dintre primii producatori de jucarii care fac baloane de sapun din lume. Marca este prezenta pe piata inca din 1948, jucariile fiind distribuite pe aproape toate continentele.

Baloanele de sapun - afacere de zeci de mii de euro

Jucariile care fac baloane de sapun se pare ca au mare cautare la copiii din Romania. Potrivit estimarilor Sinergia Toys, piata autohtona a jucariilor care fac baloane ar putea ajunge in urmatorii trei ani la peste 500.000 de euro pe an.

Aceasta in conditiile in care piata totala a jucariilor este estimata la ora actuala la aproximativ 4 milioane de euro pe an. Cifra de afaceri a Sinergia Toys s-a ridicat in primele trei trimestre ale anului in curs la aproximativ 25.000 de euro. Anul trecut, in cele aproximativ cinci luni de activitate, distribuitorul de jucarii care fac baloane a avut o cifra de afaceri de circa 10.000 de euro.

„Ne dezvoltam incet dar sigur. Afacerea este in crestere”, ne-a declarat Melania Dumitrescu, director in cadrul companiei care ne-a povestit ca ideea acestei afaceri a venit de la reactia unui copil care a primit din Germania o jucarie care face baloane marca Pustefix.

Potrivit acesteia, actionarii Sinergia Toys intentioneaza ca de anul viitor sa isi dezvolte reteaua de distributie si pe pietele din afara Romaniei, in special in Europa de Est. Pina atunci jucariile Pustefix pot fi achizitionate din marile centre comerciale precum Billa si in special in retelele de benzinarii Rompetrol si OMV.

Pentru ca in general copiii isi doresc tot timpul ceva nou, Sinergia Toys lanseaza anual pe piata in jur de patru-cinci tipuri de jucarii totalmente noi. Cel mai recent lansate produse din aceasta gama sint creioanele colorate.

Costul jucariilor porneste de la 30.000 de lei

Aceste jucarii vor aparea pe piata externa abia incepind cu prima parte a anului viitor. Printre ofertele Sinergia Toys se mai numara dinozauri, fabricute, trompete, pesti si multe alte figurine. Si toate fac baloane.

De asemenea, societatea comercializeaza si seturi educationale cu ajutorul carora copiii pot face tot felul de experimente, sa prepare solutii sau sa masoare volumul de aer dintr-un balon de sapun. Nu in ultimul rind, printre jucariile Pustefix se numara si unele create de artistul Fan Yang.

Prezent cu sapte recorduri in Guiness Boock, Fan Yang, a realizat un joc cu ajutorul caruia copiii pot construi citeva etaje de baloane.

Pretul unor astfel de jucarii impreuna cu accesoriile necesare pentru a face baloane variaza intre 30.000 de lei si poate ajunge la peste un milion de lei.