Automobile Dacia ar putea fuziona prin absorbtie cu patru societati comerciale de pe platforma uzinei, la care detine pachete de actiuni reprezentand peste 99% din capitalul social, a declarat Constantin Stroe, vicepresedintele societatii, citat de Mediafax.

"Societatile Masini Unelte Dacia, Motoare Dacia, Servicii Comune Dacia si Utilaje Dacia au fost create inainte de privatizarea Dacia in anul 1999. Contractul de privatizare cuprindea si aceste unitati, insa statutul juridic al acestora nu a putut fi modificat timp de cinci ani din momentul preluarii de catre Renault a Automobile Dacia", a spus Stroe.

El a precizat ca fuziunea este motivata de necesitatea simplificarii actului de conducere si reducerea birocratiei. In urma fuziunii, capitalul social al companiei nu va suferi modificari, iar numarul salariatilor va ramane acelasi.

Societatea Masini Unelte Dacia, producator de echipamente de prelucrare, are 32 de salariati, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 44 de milirde lei si un profit net de 12,7 miliarde lei. Cifra de afaceri a Motoare Dacia a atins, anul trecut, nivelul de 995,3 miliarde lei, firma consemnand o pierdere neta de 19,5 miliarde lei. Societatea, cu un numar de 2.

305 angajati, furnizeaza uzinei Dacia componente pentru motoare. Pe ansamblul anului 2004, Servicii Comune Dacia, care gestioneaza cantinele din incinta uzinei, a avut un profit net de 58,5 milioane lei si o cifra de afaceri de 17,4 miliarde lei.

Utilaje Dacia produce echipamente de productie, avand, anul trecut, un numar mediu de 832 de salariati. Profitul net al societatii a fost de 242 milioane lei, la o cifra de afaceri de 217,3 miliarde lei.