Legea nr. 505 din 17 noiembrie 2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor.

Legea 300/2002 reglementeaza regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor, autorizarea si desfasurarea operatiunilor cu precursori, precum si masurile de combatere a operatiunilor ilicite cu precursori.

Incepand cu 1 februaria 2005, Legea 300/2002 se modifica:

Operatiunile cu precursorii din categoriile I si a II-a se autorizeaza de catre Ministerul Sanatatii dupa obtinerea avizului prealabil si obligatoriu al Inspectoratului General al Politiei Romane.

Pentru farmacii, inclusiv farmaciile veterinare, autorizatia pentru operatiuni cu precursori se acorda o data cu eliberarea autorizatiei de functionare.

Operatiunile cu precursorii din categoria a III-a sunt permise numai pe baza autorizatiei emise de Agentia Nationala pentru Substante si Preparate Chimice Periculoase.

Exportul si importul precursorilor se efectueaza de operatori autorizati de Ministerul Sanatatii sau de Agentia Nationala pentru Substante si Preparate Chimice Periculoase.