Negocierile dintre administratia combinatului SIDEX Galati si sindicat sint inca in impas dupa ce patronii indieni au respins cererea de crestere a lefurilor, anul viitor, cu 30%. Reprezentantii angajatilor ne-au spus ieri ca administratia a acceptat o marire a salariilor cu 10%, mai mult decit procentul avansat initial (5%), dar considerat de salariati nesatisfacator.

“Oamenii au spus ca si 30% este un procent mic”, ne-a declarat Marian Oancea, vicepresedintele sindicatului din combinat. Procentul de majorare a salariilor este principalul punct ramas in divergenta in negocierea contractului colectiv de munca la SIDEX.

“Ionel Bors, directorul de resurse al combinatului, ne-a promis ca va discuta cu directorul general indexarea valorii tichetelor de masa”, a precizat Marian Oancea. Patronatul indian insa nu a acceptat sa majoreze indemnizatiile pentru zilele de simbata si duminica lucrate, in schimb a marit pina la un milion de lei primele de care beneficiaza angajatii SIDEX, ne-a mai spus acesta.

Potrivit liderului sindical, daca administratia nu va accepta cresterea salariilor cu 30%, la inceputul saptaminii viitoare sindicatul va declansa conflict de munca. Pina la aceasta ora, peste 80% din salariati sint de acord cu aceasta decizie.