din 12 decembrie a.c., trenurile de calatori vor circula dupa un nou orar, care va fi valabil timp de un an, intocmit de Compania Nationala CFR Calatori. Potrivit directorului general al CFR Calatori, Valentin Bota, principalele schimbari care se prefigureaza din 12 decembrie vizeaza cresterea numarului de trenuri rapide, in detrimentul celor Intercity si accelerat.

"Trenurile automotoare cu 110 locuri vor circula in regim de rapid, iar cele cu 70 de locuri, in regim de Intercity. Oricum , numarul de trenuri accelerate in trafic va fi mult mai mic", ne-a declarat oficialul CFR.

El a precizat ca firmele private care au inchiriat unele sectii de cale ferata (ex: Brasov-Zarnesti, Ploiesti-Slanic, Ploiesti-Maneciu s.a.) vor avea sarcina de a stabili orarul trenurilor care vor circula pe respectivele rute. "Fata de trenurile specificate in noul Mers, CFR Calatori va suplimenta, sezonier, numarul de trenuri care merg la munte si la mare.

Astfel, si in aceasta iarna vor circula suplimentar, spre Valea Prahovei, «Trenurile Zapezii», iar la vara, «Trenurile Soarelui», spre litoral. Actualmente, in parcul CFR Calatori exista peste 70 de automotoare «Sageata Albastra»", a conchis Valentin Bota.

Noua brosura "Mersul Trenurilor de Calatori - 2004-2005" a fost pusa in vanzare, incepand de ieri, la Gara de Nord din Bucuresti, urmand ca aceasta sa fie distribuita treptat, pana in 9 decembrie, la toate ghiseele statiilor de cale ferata din tara.