Cele mai sofisticate masinarii, conduse de cei mai rapizi piloti de pe pamint, se pun azi in miscare, intr-o cursa ce va stabili, cu titlu neoficial, campionul campionilor, invingator in Cursa Campionilor.

Michael Schumacher, regele Formulei 1, se va intrece cu Sebastien Loeb, campionul mondial de raliuri, brazilianul Tony Kanaan, detinatorul titlului in Indy Racing League, sau francezul Sebastien Bourdais, cistigatorul Champ Car.

„Cred ca marea majoritate a fanilor vor veni sa il vada pe Schumacher, nu pe mine“, este de parere Loeb, care in 2004 a adus Frantei primul titlu in CM de raliuri dupa 10 ani. Duelul gladiatorilor are loc in Paris, pe arena care in 1998 gazduia finala Campionatului Mondial de fotbal, Stade de France.

Aici, a fost improvizat un circuit de un kilometru, iar pilotii se vor intrece in doua probe - Cursa Campionilor si Cupa Natiunilor „Race of Champions“, ce va opune echipele nationale.

Probele individuale se vor disputa pe masini Mitsubishi Lancer WRC, Citroen Xsara WRC, Peugeot 307 WRC si Ferrari 360 Modena Challenge, in timp ce Cupa Natiunilor se desfasoara cu un singur tip de masina, Honda CBR 1100 cmc.

Pe linga Schumacher, Germania va fi reprezentata in acest concurs de pilotul de raliuri Armin Schwartz, iar Brazilia il asaza alaturi de Kanaan pe pilotul de Formula 1 Felipe Massa (Sauber).

Franta si-a rezervat dreptul de a avea doua echipe, din echipa A urmind sa faca parte Loeb si fostul pilot de Formula 1 Jean Alesi, iar echipa B este alcatuita din Bourdais si Stephane Sarrazin, din Campionatul Mondial de raliuri.

De asemenea, la eveniment vor lua parte scotienii David Couthard si Colin McRae, finlandezul Marcus Gronholm si americanul Jeff Gordon, cvadruplu campion in Nascar, care va alcatui echipa SUA, impreuna cu Jimmie Johnson. Concursul va incepe la ora 17.30 (ora Romaniei) si va dura 3 ore.