E limpede de ce mai mult de jumatate din conspiratiile Delegatiei Permanente a PSD erau dedicate televiziunilor. Restul fiind impartit frateste intre protejarea baronilor si intocmirea dosarelor pentru adversarii politici. Cele mai multe voturi nu au fost furate cu soft-ul sau autobuzul, ci cu micul ecran.

Strategiile partidului, in care sintem obligati sa recunoastem meritele premierului, de departe cel mai bun, au dat rezultate. Punct cu punct, indicatiile trasate in Delegatia Permanenta au fost puse in practica. “Sa avem o echipa acolo la pupitru care sa spuna vrem de la secunda asta la asta”, poruncea Nastase. Zis si facut.

In ziua in care Alianta a descoperit frauda cu voturile nule si a cerut refacerea alegerilor, la Televiziunea Romana Basescu a fost taiat la respiratie. TVR a dovedit astfel ca face fata cu brio unor situatii-limita pentru PSD. Ca nu a primit degeaba publicitate de la partid, ministere si baroni. Banii varsati in buzunarele incapatoare ale TVR au fost returnati insutit.

Ei pot fi calculati in numar de mandate. “Sa vorbim de la sefi la cei mici”, recomanda Miki Spaga. Rezultatul s-a vazut in aceeasi zi fatidica. De la pupitrul de comanda a rasunat un melodios “sa traiti!”. Care s-a propagat de la mare la mic. Sefii l-au lasat pe Ogica sa-si prezinte norocul pina la ultimul icnet, timp in care se desfasura conferinta de presa a lui Basescu.

Cu fete desfigurate de emotia tradarii, cei mici, reporterii, au transmis citeva propozitii din Basescu, asa, de umplutura. Pentru ca imediat au aparut Iliescu brat la brat cu sustinatorul sau pe pamint, caci de ceruri nu poate fi vorba, Patriarhul Teoctist.

Faza a doua a fost mobilizarea trupelor de desant proprii: Mitrea, Geoana, Nica, Dincu, judecatorul Ghergut, statisticiana Clementina, si, evident, Iliescu si Nastase, care l-au atacat la baioneta pe Basescu. Faza a treia, asa cum suna ea in stenograme, a fost a celor “sapte analisti”.

Dalmatienii comentatorilor: Cristian Tudor Popescu, Vladimir Pasti, Emil Hurezeanu, Dan Constantinescu, Iosif Boda, Bogdan Teodorescu, Ion Cristoiu si-au indeplinit fara nici o tresarire de jena misiunea. Mesajul a fost unul singur: nu-l votati pe Basescu, acest personaj destabilizator si distrugator al imaginii Romaniei.

Asa-zisul consultant, Bogdan Teodorescu, unul dintre cei care au facut cu gratie de elefant saltul constiintei direct din barca CDR pe iahtul de lux al lui Nastase, urla patimas la Antena 1: “Basescu a vrut sa aresteze oameni!”. Uitind probabil ca seful sau direct, Nastase, chiar a trecut de la vorbe la fapte, dupa criza de nervi pe care a facut-o citindu-si Armaghedonul pe Internet.

Analistul “celor cinci pasi si jumatate” ai manipularii, cu o inocenta pierduta prin budoarurile partidului, se facea ca nu stie ca, in afara de Brindusel Nichitean, presa a dat zeci de nume de indivizi care au votat multiplu. Ca sa nu mai discutam despre cei 48 de traseisti electorali anchetati de politie. Dar asa suna lectiile intoxicarii.

Televiziunea Romana merita, fara discutie, medalia de “erou al muncii socialiste”. A lucrat intr-o simbioza perfecta cu PSD. I-a facut toate treburile murdare, i-a carat tava, i-a sters pantofii cu scirt si a cules scamele de pe costumele baronilor. TVR a coborit mai jos de pragul usii.