Tatonari pentru formarea guvernului

de     BBC
Sâmbătă, 4 decembrie 2004, 0:00


Politicienii aleg formula care va fi prezentată noului parlament

Potrivit surselor citate, obţinerea portofoliului Sănătăţii de către UDMR este o problemă care poate fi rezolvată mai uşor in negocierile dintre cele două formaţiuni, care urmează să inceapă pe 6 decembrie.

Ministerul Transporturilor este vizat de UDMR pentru a-şi pune in practică un obiectiv mai vechi, acela de a construi o infrastructură modernă in judeţele cu populaţie predominant maghiară.

Preşedintele executiv al Uniunii, Takacs Csaba, a declarat că UDMR doreşte să fie reprezentată in viitorul Guvern la nivel de viceprim-ministru, in cadrul negocierilor cu Uniunea Naţională PSD+PUR urmand să fie propus pentru această funcţie preşedintele UDMR, Bela Marko.

Negocieri cu PUR

Tot săptămina viitoare vor incepe şi discuţiile dintre PSD şi PUR pentru posturi in viitorul guvern şi pentru distribuirea funcţiilor de conducere in Parlament, au precizat pentru MEDIAFAX surse din ambele partide.

PUR a obţinut, in urma alegerilor, 19 mandate de deputat şi 11 de senator, adică in total 30 de mandate, din cele 32 pe care le-au considerat eligibile la incheierea alianţei electorale cu PSD.

Conducerea PUR consideră că acest rezultat ii permite să ceară citeva posturi de miniştri in viitorul guvern, pe lingă funcţia de vicepremier obţinută deja pentru Ioan Codruţ Sereş, in urma incheierii protocolului electoral cu PSD.

De aceea, PUR va face "cereri maximale" la primele negocieri cu PSD, vizand ministere importante cum ar fi Economia, Justiţia şi Agricultura.

Pe de altă parte, PSD nu vrea să cedeze aliaţilor din coaliţia guvernamentală conducerea ministerelor importante, preferand să păstreze domeniile cheie precum Economia, Justiţia, Finanţele şi Internele.


65 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică