Magistratii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi au solicitat instantei sechestrarea la Iasi a patronilor celui mai mare combinat chimic din Moldova, Terom SA Iasi. Fratii Ammar si Hasan Nanaa din Siria sunt suspectati ca prin devalizarea Terom SA Iasi au spalat bani si au finantat organizatia terorista a lui Bin Laden, Al Qaeda.

Conform procurorilor, fratii arabi au cumparat combinatul iesean in anul 2002 cu 1,6 milioane de euro, imprumutati de la cetateanul francez de origine araba Ziad Wazam. Prin firma acestuia din urma, "Wazam Ziad Co." si Banca S.B.A. - Sucursala Paris, timp de doi ani fondurile de la Terom au fost trimise in Franta.

Pe de alta parte, anchetatorii francezi i-au anuntat pe colegii lor ieseni de faptul ca Banca S.B.A., cu sucursale in Cipru, Egipt si Siria, este patronata de familia lui Bin Laden. In Romania se mai afla in prezent doar Ammar Nanaa, fratele sau, Hasan, fiind disparut de aproape un an.

Patronii combinatului Terom Iasi sunt acuzati oficial de asociere in vederea comiterii de infractiuni si deturnare de fonduri, fiind cercetati impreuna cu organismele internationale si de finantare a organizatiilor teroriste.