De la inceperea campaniei electorale si pina acum citeva zile, Realitatea Tv s-a remarcat ca un post de televiziune echidistant, ba chiar incisiv. In ultima saptamina au avut loc schimbari ciudate. Pe 2 decembrie, a fost anuntata decizia de a nu mai transmite decit stiri tehnice despre alegeri.

“Nu vom mai da conferinte de presa, declaratii, opinii. Aceasta campanie a devenit suburbana, plina de invective si acuzatii. Realitatea TV este un post care nu are nici o legatura cu astfel de lucruri”, declara la acea vreme Sergiu Toader, directorul stirilor de la Realitatea Tv.

In aceeasi zi, a fost anuntata retragerea de pe post pentru aproape o luna a emisiunii lui Mircea Dinescu.

Motivul invocat de ambele parti este, se pare, incheierea contractului dintre realizator si postul de la Casa Presei, Realitatea Tv nu a mai prelungit colaborarea incomodului realizator de televiziune.

Mai mult decit atit, ieri s-a aflat ca editorul-sef al stirilor Realitatea TV, Iulian Comanescu, si-a depus demisia. “Mi-am dat demisia, dar nu pot sa dau amanunte. Am un contract ferm cu Realitatea”, ne-a spus Comanescu.

“Mi-e clar ca cineva din tara asta are ceva cu mine”, a fost tot ce a vrut sa declare, ieri, si Dinescu. Cele doua “iesiri” din Realitatea Tv coincid in mod straniu cu decizia postului de a nu mai difuza, in buletinele de stiri, dispute ale principalilor competitori politici: Adrian Nastase si Traian Basescu.