Teatrul independent ''Arca'' va fi inaugurat, in zilele de 13 si 14 decembrie, cu doua reprezentatii ale spectacolului ''Top Dogs'' /Someri de lux/ de Urs Widmer, publicul fiind unul de top, care va plati pentru un bilet 100 de euro. Biletul la urmatoarele reprezentatii va fi la pretul obisnuit, de circa 100.000 de lei.

In spectacolul ''Top Dogs'', regizat de Theo Herghelegiu, joaca actorii Valeria Seciu, Victor Rebengiuc, Claudiu Bleont, Serban Ionescu, Ionel Mihailescu, Mihai Dinvale si Ozana Oancea. Pentru primele doua reprezentatii ei nu vor fi platiti, devenind astfel sponsorii spectacolului in care joaca.

Reprezentantul Fundatiei Culturale ParteR - sub umbrela careia va activa teatrul Arca -, Victor Scoradet, a motivat necesitatea unui nou teatru independent in Bucuresti, invocand, intre altele, faptul ca scenele noastre produc ''un teatru atemporal, adormitor, departe de asteptarile spectatorilor care traiesc aici si acum, straini de realitate''.

Partenerul de baza al Teatrului Arca este Clubul LaScena, care are statut de SRL, oferind spatiu pentru prezentarea spectacolelor, iar acest spatiu este podul casei in care functioneaza acest club. Capacitatea unei astfel de sali este de circa 120 de locuri.

Victor Scoradet a remarcat ''oferta generoasa'' a spatiului, care este ''flexibil'' si usor de amenajat, in functie de tipul de spectacol gandit de regizor.

Pe aceasta scena se vor juca de la inceputul lunii februarie patru productii diferite pe texte contemporane.

Referitor la acelasi spectacol ''Top Dogs'', premiera va fi destinata unui numar de 60 de persoane la fiecare din cele doua reprezentatii cu spectatori de top, iar contravaloarea biletelor /100 de euro un bilet/ va permite efectuarea unei prime etape a lucrarilor de amenajare a spatiului de joc.

Exploatarea in continuare a acestui spectacol /vor fi pentru inceput 15 reprezentatii/ va contribui la alte lucrari de transformare a podului intr-o veritabila sala de teatru.