Pesoane inarmate au luat cu asalt clădirea Consulatului SUA din localitatea Jeddah, din Arabia Saudită. Atacatorii au dat foc consulatului Statelor Unite din Jeddah şi au tras asupra forţelor de securitate.

Agenţia Reuters transmite că patru militari din randul forţelor saudite au fost ucişi iar 18 persoane au fost luate ostateci.

Se releatează că trupele saudite au lansat atacuri in vederea re-caştigării controlului asupra zonei.

Autorităţile au trimis in zonă sute de militari din Garda Naţională.

Se pare că atacatorii au luat şi ostatici care provin din randurile membrilor consulatului.

In zonă se observă flăcări şi un fum gros. La faţa locului au sosit şi ambulanţele. Martori citaţi de Associated Press spun că o maşină a explodat pe strada pe care se află consulatul american.

Val de atentate

Incă nu se ştie dacă există victime. Aproximativ 200 de poliţişti şi forţe de securitate au fost desfăşuraţi in zonă.

Potrivit corespondenţilor condiţiile de securitate din jurul clădirii au fost extrem de severe incepand cu seria de atacuri din 2003, atacuri care au vizat in principal clădirile care adăposteau cetăţeni străini.

Ultimul atac major a avut loc in luna mai, cand militanţii au atacat companii petroliere din oraşul Khobar. 22 de străini şi patru militari saudiţi au fost ucişi atunci.

Ambasada Statelor Unite din capitala Ryiad şi alte consulate din oraşul Dhahran din estul ţării au fost inchise drept măsură de precauţie.