In timp ce PSD a analizat, ieri, cererile UDMR de a primi, in schimbul sustinerii, posturi de ministri si secretari de stat, si Alianta PNL-PD, prin vocea coprespedintelui Traian Basescu, a anuntat ca negociaza tot pentru majoritate parlamentara si sustinere in turul doi la prezidentiale.

Purtatorul de cuvant al Aliantei, Ionut Popescu spune ca, "dupa parerea Aliantei, acum, inaintea celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerile prezidentiale, jocurile nu sunt inca facute. Noi punem semnul egal intre negocieri si discretie".

Solicitat de BBC sa precizeze cu cine negocieaza Alianta, in contextul in care PSD si-a exprimat, public, optiunile pentru formarea noului guvern, el a declarat ca "PSD-ul incearca, de fapt, sa forteze nota, sa arate ca ei vor fi cei care vor forma guvernul...

" In ceea ce priveste declaratiile date de lideri ai UDMR, privind optiunea pro-PSD, purtatorul de cuvant al Aliantei a precizat ca "unii dintre liderii UDMR-ului si-au exprimat aceasta dorinta. Pe de alta parte, declaratii mai vechi ale UDMR-ului aratau ca ei sunt dispusi sa participe la o colaborare guvernamentala cu oricare dintre cele doua forte politice".

Motiv pentru care, a spus el, si Alianta a avut discutii "exploratorii" cu liderii UDMR.

In acelasi timp insa, Popescu a subliniat faptul ca "nu trebuie scapat din vedere Partidul Umanist Roman, care va avea grupuri parlamentare proprii atat in Camera, cat si in Senat", accentuand totodata, ideea ca tinand cont de atitudinea PUR dupa alegerile locale la adresa PSD "nimic nu trebuie sa ne surprinda din ceea ce se intampla pe scena politica".