Pe ansamblul primelor noua luni, Combinatul Siderurgic Resita (CSR) a inregistrat pierderi de peste 388 miliarde lei (9,5 milioane euro), in mare masura ca urmare a penalitatilor si majorarilor aferente datoriilor pe care compania le are la bugetul de stat si la societatea Electrica. La finele lunii iunie pierderile CSR se ridicau la 231 de miliarde de lei.

Potrivit unui raport financiar al companiei, cifra de afaceri a avansat, in intervalul ianuarie-septembrie 2004, pana la 1.149 miliarde lei (28,2 milioane de euro), valoare cu 68% mai ridicata decat in perioada similara a anului trecut. Majorarea a fost determinata de cresterea livrarilor la export, precum si de cantitatile mari de profile vandute atat pe piata interna, cat si pe cea externa.

Veniturile totale raportate de CSR s-au situat la 1.470 miliarde lei, in conditiile in care cheltuielile au insumat 1.858 miliarde lei. In trimestrul trei, conducerea Combinatului a decis o majorare a capitalului social, realizata prin includerea contravalorii unor terenuri, pentru care s-au obtinut titluri de proprietate totalizand 30,5 miliarde lei. Astfel, capitalul CSR a ajuns la 2.

273 miliarde lei.

In prezent, actionarul majoritar al CSR este compania Sinara Handel din Germania, care detine peste 85% din titlurile societatii din Resita. Diferenta de 14,3% este impartita intre AVAS (13,57%) si diferiti alti actionari (0,75%).

Reprezentantii Sinara Handel au anuntat ca au aprobat un program de investitii pentru anul viitor in valoare de peste 14,6 milioane euro.

CSR a fost vandut, la inceputul acestui an, firmei Sinara Handel din Germania la pretul simbolic de un euro. Sinara, care mai detine in Romania Artrom Slatina, este distribuitorul grupului TMK, cel mai mare producator de tevi din Rusia.