O crima teribila a zguduit Brasovul. Doua angajate ale unei farmacii din centrul orasului au fost ucise, luni seara, cu o surubelnita, de un barbat ramas inca necunoscut. Conform procurorilor scopul crimei a fost, cel mai probabil, jaful pentru ca din farmacie au disparut incasarile din ziua respectiva, evaluate de anchetatori la 40 de milioane de lei.

Dubla crima a avut loc in jurul orei 19.15, la o farmacie de la parterul unui bloc situat aproape de gara centrala. Din primele cercetari, procurorii au stabilit ca atacatorul a pindit un moment cind farmacistele au ramas singure, a intrat in magazin si le-a lovit peste fata cu un obiect ascutit.

Manuela Cristian (57 de ani) a murit pe loc, iar Daga Susan (55 de ani), trei ore mai tirziu, la spital. De altfel, gemetele celei care ramasese in viata au atras atentia unei cliente, care a intrat in farmacie imediat dupa incident. Martora ne-a declarat ca, in momentul respectiv, din magazin a iesit in fuga un barbat. “Nu imi aduc aminte exact cum arata.

Era mai inalt ca mine, cred ca avea in jur de 1,82. Purta o geaca neagra si avea o gluga pe cap. Cu coada ochiului am vazut ca se indrepta spre gara”, a precizat femeia, care nu a dorit sa-si spuna numele.

Ulterior, procurorii au stabilit ca arma crimei a fost o surubelnita de mari dimensiuni. “S-au stabilit semnalmentele principalului suspect ca fiind vestimentat in tinuta de culoare neagra, compusa din pantaloni si geaca, avind o inaltime de peste 1,80 m. De la fata locului au fost ridicate urme de natura criminalistica”, se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe linga Tribunalul Brasov.

Anchetatorii au stabilit ca din farmacie au disparut doar bani, aproximativ 40.000.000 lei, “suma care a fost probabil sustrasa de autorul faptei”, dar nici un produs halucinogen sau alt medicament cu regim special.

De asemenea, potrivit procurorilor, una dintre farmaciste a apasat butonul de alarma, dar angajatii firmei de paza au ajuns dupa un minut si 50 de secunde, timp suficient ca ucigasul sa dispara.

Ev. Zilei - 8 decembrie 2004