Nastase ii cere lui Bush sa-i ridice imunitatea lui Cristopher

Premierul Adrian Nastase a solicitat presedintelui SUA, George W. Bush, ridicarea imunitatii lui Robert Cristopher, autorul accidentului in care si-a pierdut viata Teo Peter, celebrul basist al trupei Compact.

Nastase precizeaza, intr-o scrisoare, ca plecarea cetateanului american din Romania a revoltat opinia publica din tara noastra, mai ales ca angajatul ambasadei s-a sustras probelor de analiza a alcoolemiei.

Prim-ministrul face apel, in demersul sau, la valorile comune impartasite de poporul roman si cel american, precum si la respectul pentru principiile dreptatii si legii, avand convingerea ca demersul sau se va bucura de asentimentul si intelegerea liderului american.

Gardianul - 8 decembrie 2004

Ieri, Clujul a fost cernit: l-a condus pe ultimul drum pe Teo Peter, basistul si sufletul popularei trupe rock Compact. La ceremonie au participat sute de oameni, dar formatia a avut, in aceasta zi trista, 22 de milioane de membri, dupa cum a spus unul dintre cei trei preoti care au oficiat slujba.

Fani vechi ai celor de la Compact, dar si pusti care stiu muzica trupei de putina vreme, oficialitati si chiar galeria Universitatii Cluj au umplut Cimitirul Manastur. La inmormantare au venit multi dintre colegii de breasla ai lui Teo: membri ai grupurilor Semnal M, Celelalte Cuvinte, Cargo, Desperado, Riff, Krypton, precum si o serie de oficialitati locale.

Printre cei prezenti s-a numarat si ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Jack Dyer Crouch II. Inaltul diplomat, acuzat de faptul ca a inlesnit iesirea din tara a puscasului marin care l-a ucis pe Teo Peter, conducand beat masina de serviciu, a tinut sa transmita condoleante familiei basistului.

Desi cei prezenti la funeralii ar fi avut toate motivele sa-i ceara socoteala, fie si intr-un mod vehement, Dyer Crouch a ajuns la fata locului escortat de un singur bodyguard. Oricum, alaiul indoliat n-a avut putere decat sa planga, nu si pentru a-i face reprosuri domnului ambasador. Unul dintre cei mai iubiti oameni ai Clujului si-a gasit odihna in orasul natal.

Prietenii sai au jurat ca nu vor avea odihna pana nu se va face dreptate.

Confratii indoliati ai lui Teo Peter protesteaza in fata Ambasadei americane

Peste 100 de persoane au semnat o hartie prin care ambasadorul Dyer Crouch este acuzat de favorizarea infractorului

Pelerinajul cernit care a adunat luni la Sala Polivalenta sute de prieteni ai lui Teo Peter are si o continuare. Dincolo de durerea pierderii, muzicienii, actorii si ziaristii care i-au adus un ultim omagiu mai simt si altceva: revolta fata de modul in care autoritatile au ales sa "gestioneze" moartea artistului.

Astfel s-a nascut un protest care urmeaza sa fie adresat astazi, la ora 13, ambasadorului Statelor Unite la Bucuresti. Initiatorul sau este actorul Eugen Cristian Motriuc. "E singurul omagiu pe care puteam sa i-l aduc lui Teo, sunt prieten cu el de 30 de ani.

Nu concep ca in tara mea cineva sa creada ca suntem un popor de categoria a IV-a si sa-si bata joc de noi si de memoria lui Teo", spune Motriuc. Peste 100 de persoane, nume cu greutate din show-business, au semnat acest protest, indreptat si impotriva ambasadorului Jack Dyer Crouch II, pe care autorul protestului il acuza: "A favorizat infractorul".

"Avem aprobare de la Primarie pentru a putea organiza protestul in fata Ambasadei. Sper sa nu fim primiti ca servitorii. Nu este o reactie viscerala, ci una bine gandita si de bun simt. Dar necesara", mai adauga actorul-prieten.

Diana POPESCU

Adevarul - 8 decembrie 2004